​Tradiţionala procesiune de Florii organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti, la care sunt aşteptaţi să participe credincioşi, persoane consacrate şi preoţi, va avea loc duminică, transmite Agerpres.

Procesiune de Florii Foto: Facebook

La această dată - 25 martie - Biserica Catolică prăznuieşte sărbătoarea Floriilor.

Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, procesiunea, care va fi condusă de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu şi de episcopul auxiliar Cornel Damian, va începe cu un moment de rugăciune, la ora 14,00, la Biserica Franceză "Sacre Coeur", în cadrul căruia ÎPS Ioan Robu va binecuvânta ramurile pe care cei prezenţi le vor purta în mână pe străzile Capitalei.

În timpul procesiunii, credincioşii vor parcurge traseul: B-dul Aviatorilor - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Str. General Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif .

Tinerii vor purta în fruntea procesiunii "Crucea Zilei Mondiale a Tineretului". La sfârşitul procesiunii, în jurul orei 15,00, în Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim - eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului - cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

*** Cu această ocazie, traficul rutier în Capitală va fi restricţionat pe traseul Biserica Franceză - Statuia Aviatorilor - Bulevardul Aviatorilor - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Strada General Berthelot - Catedrala Sfântul Iosif.

Potrivit unei informări a Brigăzii Rutiere, pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat pe durata procesiunii religioase - între orele 14,00 - 15,15 -, pe traseul de deplasare, pe banda I de circulaţie şi pe străzile care acced către acesta.