​Fumătorii care folosesc și țigarete electronice au cu 50% mai puține șanse să renunțe la tutun, potrivit unui nou studiu, anunță Reuters. Chiar și atunci când fumătorii folosesc țigările electronice ocazional, rezultatele arată că aceștia sunt cu 67% mai puțin probabil să devină ex-fumători.

Foto:

''Acest lucru este important deoarece ţigările electronice sunt promovate pe scară largă drept un bun instrument pentru a renunta la fumat'', a spus Stanton Glantz, director al Centrului de cercetare şi educare pentru controlul tutunului din cadrul Universităţii San Francisco, Statele Unite și autorul principal al studiului.

''Şi, deşi nu există nicio îndoială că unii fumători renunţă cu succes cu ajutorul ţigărilor electronice, acestea îi determină pe mulţi alţi oameni să fumeze în continuare'', a mai declarat Glantz.

Studiul a constatat că persoanele care au fumat în paralel atât țigări normale, cât și țigări electronice, au fumat mai multe ţigări pe zi (in jur de 16), pe când în zilele în care nu au folosit și țigările electronice au fumat aproximativ 14 ţigări pe zi.