Premierul Viorica Dăncilă consideră că România stă foarte bine cu pregătirea primului său mandat la Președinția Consiliului UE, se arată într-un comunicat al Guvernului. Afirmația a fost facută vineri cu ocazia unei reuniuni a Comitetului interministerial pentru pregătirea preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Viorica DancilaFoto: Guvern

Cu această ocazie, a fost adoptat calendarul reuniunilor informale ce vor fi organizate în România pe durata acestui mandat, în primul semestru al anului 2019, cât și calendarul acțiunilor premergătoare exercitării mandatului.

"De asemenea, șeful Executivului a luat act de stadiul și rezultatele de până acum ale colaborării interinstituționale privind elementele de organizare și stabilirea agendei pentru aceste reuniuni, inclusiv pentru summitul informal de la Sibiu programat să aibă loc în data de 9 mai 2019. Conform calendarelor adoptate, reuniunile informale ce vor avea loc în România vor avea o distribuție echilibrată la nivel de județe și la nivel de ministere", se mai arată în comunicatul Guvernului.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezentat în cadrul reuniunii mai multe informări pe aceste teme. De asemenea, a prezentat detalii legate de Manualul de identitate vizuală a Președinției române a Consiliului UE, realizat de MAE cu resurse proprii, nominalizarea președinților și vicepreședinților grupurilor de lucru din cadrul ministerelor, elaborarea fișelor naționale pe dosarele legislative și nelegislative de interes pentru perioada exercitării mandatului și rezultatele dezbaterilor din cadrul Forumului "EU-RO 2019" privind tematicile de interes ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.