Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la Bruxelles, unde participa la reuniunea Consiliului Europei, că pentru România stadiul negocierilor privind Brexit "arată foarte bine", scrie Agerpres.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

"Despre Brexit o să vă spun mai multe probabil mâine, după ce terminăm discuţia, dar aşa, în deschidere, pot să vă spun că aşa cum stăm acum pentru noi arată foarte bine", a precizat şeful statului, înainte de reuniunea Consiliului.

El a arătat că joi se va discuta despre mai multe teme "complicate", printre care şi solicitarea Marii Britanii de a avea o poziţie comună privind Rusia.

"Asta este una dintre temele pe care le vom discuta astăzi şi împreună cu ceilalţi lideri vom găsi cu siguranţă un punct de vedere comun care pe urmă va fi comunicat. Nu este singura temă complicată astăzi, ştiţi bine că avem bunăoară politica de tarife la oţel şi aluminiu, care sunt în continuare în discuţie, se pare chiar că avem ceva şanse de negociere şi în acest fel vom avea astăzi foarte târziu discuţia, poate se mai mişcă ceva. Avem, de asemenea, discuţii pe relaţia Uniunii cu Turcia, în pregătirea unui summit care este planificat luna viitoare, avem mâine discuţii pe Brexit. Iată o agendă extrem de bogată şi destul de complicată astăzi şi mâine", a menţionat şeful statului.

Preşedintele a refuzat să răspundă întrebărilor presei în legătură cu politica internă. "Haideţi să discutăm astăzi pe politică europeană şi poate săptămâna viitoare pe politică internă", a spus Iohannis.