Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca la nivelul Jandarmeriei se desfasoara verificari in cazul contraventiei date de jandarmi unei persoane cu deficiente de auz care a participat la protestul organizat in ziua Congresului PSD, subliniind ca, din cate stie, "acolo este o eroare de redactare a procesului-verbal", relateaza Agerpres.

Carmen DanFoto: Facebook

"Din cate stiu, acolo este o eroare de redactare a procesului-verbal si asa cum a anuntat inspectorul general al Jandarmeriei Romane, s-au dispus niste verificari. Sunt convinsa ca aceste verificari se vor face foarte repede si despre rezultatul acestor verificari va vom informa", a precizat Carmen Dan.

Comunitatea Facebook Coruptia Ucide a semnalat marti ca o persoana surdo-muta, Ioan Duia, a primit o amenda de 2.000 de lei pentru ca a participat si scandat lozinci in timp ce participa la protestul organizat in ziua desfasurarii Congresului PSD.

Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut pe 20 martie efectuarea unor verificari de urgenta referitoare la modul in care a fost intocmit un proces-verbal de sanctionare a unei persoane cu deficiente auditive care a participat la acel protest.

Purtatorul de cuvant al Jandarmerie, Georgian Enache, pentru Realitatea TV: "Acel domn a fost amendat pentru ca a participat la un miting neautorizat." Acesta refuza sa spuna de ce pe procesul verbal este trecut ca a fost amendat pentru scandari si spune ca nu se pune problema sanctionarii celui care a intocmit procesul verbal. "Domnul in cauza sa se adreseze instantei ca sa conteste procesul verbal".