Simularea probelor scrise la examenul national de Bacalaureat 2018 continua joi cu proba la alegere a profilului si specializarii - proba E) d) - exclusiv pentru elevii de clasa a XII-a, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, informeaza Agerpres.

Rezultatele vor fi comunicate pe 30 martie.

Proba incepe la ora 9,00, cand vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8,30.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

"Evaluarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme, care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea. In situatia in care nu sunt suficienti profesori de specialitate intr-o unitate de invatamant, exista si posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte scoli", a precizat MEN.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

Notele obtinute nu se contesta si nu se trec in catalog. In situatiile exceptionale in care sunt elevi care doresc consemnarea notelor in catalog, acestia vor depune o cerere scrisa in acest sens.