Un barbat a fost ranit grav, miercuri, dupa ce a fost lovit de un turtur desprins de pe acoperisul unui bloc din municipiul Botosani, scrie Agerpres, citand Politia Locala. Barbatul, in varsta de 72 de ani, se afla pe un trotuar de pe strada Marchian in momentul in care o bucata de gheata s-a desprins de pe acoperis si l-a lovit in cap.

Victima a fost preluata de ambulanta si transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati.

Politia Locala a restrictionat circulatia in perimetrul respectiv. Directorul acestei unitati, Ioan Onutu, a anuntat ca va dispune amendarea proprietarului sau proprietarilor imobilului de pe acoperisul caruia au cazut turturii.

"Persoanele fizice si juridice au obligatia ca, imediat dupa incetarea precipitatiilor, sa intervina pentru indepartarea zapezii si a turturilor pentru a nu exista pericol pentru accidentarea persoanelor care se gasesc in zona respectiva. Iata ca astazi (n.r.- miercuri), in zona Marchian, a existat un astfel de eveniment nefericit. Vom interveni cu sanctiune care este prevazuta conform Hotararii Consiliului Local 355 intre 400- 800 lei amenda", a afirmat Onutu.