Trei barbati suspectati ca au sustras un seif dintr-un cabinet stomatologic din Sectorul 5 al Capitalei au fost retinuti de politisti si sunt prezentati magistratilor Judecatoriei Sector 5, anunta News.ro. Unul dintre suspecti este angajat al cabinetului si le-a pus la dispozitie celorlalti cartela de interfon si cheia de la cabinet.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de reprezentantii Politiei Capitalei, politisti au pus in aplicare patru mandate de perchezitie domiciliara, intr-un dosar privind savarsirea unei infractiuni de furt calificat, dupa ce trei barbati, cu varste cuprinse intre 37 si 45 de ani, au sustras un seif dintr-un cabinet stomatologic din sectorul 5, prejudiciul creat fiind estimat la 46.000 de lei.

In decembrie anul trecut, politisti din cadrul Sectiei 19 au fost sesizati de catre un barbat, prin intermediul 112, cu privire la faptul ca la o adresa din sectorul 5, unde detine un cabinet stomatologic, persoane necunoscute au patruns si au sustras un seif metalic ce continea suma de aproximativ 46.000 lei, reprezentand bani din incasarile societatii, precum si bani personali ai victimei.

"Dupa efectuarea cercetarii locului faptei, investigatii si audieri, precum si alte multe activitati procedurale, au fost identificati trei barbati, dintre care unul angajat in cadrul cabinetului din care s-a sustras seiful, in sarcina carora a fost retinuta savarsirea infractiunii reclamate", anunta Politia Capitalei.

Potrivit acestora, in noaptea de 2 decembrie 2017, in jurul orei 23.50, doi barbati s-ar fi deplasat cu un autoturism taxi condus de catre unul dintre acestia la adresa unui cabinet stomatologic din sectorul 5 unde, prin folosirea unei cartele de interfon si ulterior a unei chei in cabinetul stomatologic mentionat, iar din interior au smuls din podea un seif metalic, ce continea suma de aproximativ 46.000 lei.

"Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca cei doi ar fi avut informatii si detalii de la cel de-al treilea barbat, angajat in cadrul cabinetului care le-a pus la dispozitie cheile de acces. Ulterior comiterii furtului, barbatii s-ar fi deplasat la domiciliul unuia dintre acestia, unde ar fi spart seiful si au scos suma de bani, pe care ar fi impartit-o", mai precizeaza Politia Capitalei.

Cercetarile pentru furt calificat in acest caz sunt in curs.