Comunitatea Facebook Coruptia Ucide a semnalat marti ca o persoana surdo-muta, Ioan Duia, a primit o amenda de 2.000 de lei pentru ca a participat si scandat lozinci in timp ce participa la protestul organizat in ziua desfasurarii Congresului PSD. Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut efectuarea unor verificari de urgenta.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ioan Duia nu aude si nici nu poate rosti vreun cuvant, dar a fost amendat la Congresul PSD cu 2.000 de lei pentru ca a scandat impotriva PSD.

Am incercat sa ilustram cum simte Ioan acest abuz si cum striga dupa ajutor. Ioan nu poate rosti ca este abuzat si nu se poate impotrivi de unul singur. Fii tu vocea lui Ioan!", a scris Coruptia Ucide, pe contul sau de Facebook

UPDATE Purtatorul de cuvant al Jandarmerie, Georgian Enache, pentru Realitatea TV: "Acel domn a fost amendat pentru ca a participat la un miting neautorizat." Acesta refuza sa spuna de ce pe procesul verbal este trecut ca a fost amendat pentru scandari si spune ca nu se pune problema sanctionarii celui care a intocmit procesul verbal. "Domnul in cauza sa se adreseze instantei ca sa conteste procesul verbal".

In cursul serii, comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut efectuarea unor verificari de urgenta referitoare la modul in care a fost intocmit procesul verbal de sanctionare a acestei persoane.

"Comandantul Jandarmeriei Romane, colonel Sebastian Cucos, a ordonat Directiei Control din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane sa faca verificari in regim de urgenta la Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, cu privire la modul in care a fost intocmit un proces verbal de sanctionare a unei persoane cu deficiente auditive, persoana care din imaginile prezentate in spatiul public a participat la o actiune de protest in data de 10 martie 2018", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Romane, citata de agentia Agerpres.

Potrivit sursei citate, rezultatele verificarilor vor fi prezentate public.