Consiliul Suprem de Aparare a Tarii va pune la dispozitia Comisiei parlamentare de ancheta privind arhiva SIPA toate documentele din arhiva legate de fostul serviciu secret al Ministerului Justitiei.

Membrii CSAT "au decis sa puna la dispozitia Comisiei toate documentele si inscrisurile aflate in arhiva CSAT in legatura cu aceasta institutie", se arata intr-un comunicat al Consiliului.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT de marti s-a aflat solicitarea Presedintelui Comisiei parlamentare de ancheta a Camerei Deputatilor si Senatului de a se clarifica aspecte care tin de desfiintarea Directiei Generale de Protectie si Anticoruptie (DGPA).

Comisia de ancheta a arhivei SIPA este alcatuita din senatorul PSD Marian Pavel, senatorul PSD Adrian Diaconu, senatorul PSD Alexandru Balanescu, deputatul PSD Costel Dunava, deputatul PSD Liviu Plesoianu, deputatul PSD Miah Popa. De asemenea, din partea PNL este deputatul Gabriel Andronache si Cristina Traila, dar si senatorul Daniel Fenechiu. USR este reprezentat de senatorul Mihai Gosiu, iar PMP pe deputatul Robert Turcescu.