Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de reprezentantii DIICOT, procurorii au dispus trimiterea in judecata a 11 persoane pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, proxenetism si spalare de bani, transmite news.ro.

Potrivit procurorilor, incepand cu anul 2011 Anton Ionel a initiat si constituit un grup infractional organizat la care au aderat Anton Florin, Tatarascu Marian-Ionel, Marinescu Georgian-Iulian, Visinescu Ionut, Mocanu Daniel, Mocanu Romario, Bolboasa Stelian, Anghel Marius-Constantin precum si alti suspecti cercetati in Marea Britanie.

"S-a retinut ca tinerele racolate de catre inculpatul Anton Florin practicau prostitutia in Londra, fiind cazate in imobile inchiriate de catre membrii gruparii, situate in diverse cartiere, respectiv Hendon, Colindale, Ilford, etc. In fiecare imobil practicau prostitutia cel putin 2-3 tinere care erau supravegheate si protejate de catre oamenii de incredere ai inculpatuluiAnton Ionel", anunta DIICOT.

Procurorii precizeaza ca, pentru fiecare prostituata, unul dintre membrii gruparii, a creat conturi pe site-uri de profil cu anunturi prin care acestea isi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de inregistare a profilurilor erau achitate de regula din conturi bancare ale liderului gruparii, dar si ale altor membri, deschise la unitati bancare din Marea Britanie.

Sumele de bani obtinute din proxenetism erau, de regula, transferate in Romania prin societatile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar si personal de catre membrii gruparii care se deplaseaza frecvent pe ruta Romania-Marea Britanie.

"In acest scop, Anton Ionel a cooptat in gruparea sa pe inculpatul Anghel Marius- Constantin si pe un alt suspect care se ocupau de identificarea unor persoane dispuse sa accepte primirea de sume de bani expediati din Marea Britanie, sume de bani ce ajungeau ulterior la liderul grupului. Prin activitatea infractionala desfasurata incepand cu anul 2011, inculpatul Anton Ionel si-a achizitionat mai multe bunuri imobile si bunuri mobile in municipiului Bucuresti.

Din cercetarile efectuate in cauza a reiesit ca inculpatul Anton Ionel a fost ajutat in activitatea infractionala de spalare a banilor de catre fratele sau, inculpatul Anton Florin dar si de parintii sai, inculpatii Anton Ioana si Anton Gheorghe, persoane care si-au atribuit in proprietate bunuri achizitionate de catre liderul gruparii din banii proveniti din activitatile ilicite, cunoscand provenienta acestor sume de bani, un rol foarte important in coordonarea activitatii de spalare a banilor avand-o de fapt fratele sau, inculpatul Anton Florin", se mai arata in rechizitoriu.