Simularea probelor scrise la examenul national de Bacalaureat 2018 va continua marti cu proba la Limba si literatura materna - proba E) b) - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale din clasele a XI-a si a XII-a, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, informeaza Agerpres.

Miercuri este programata proba obligatorie a profilului - proba E) c) - pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a, iar joi - proba la alegere a profilului si specializarii - proba E) d) - exclusiv pentru elevii de clasa a XII-a.

Rezultatele vor fi comunicate pe 30 martie, conform calendarului MEN.

Probele incep la ora 9,00, cand vor fi distribuite subiectele.

Accesul elevilor in sali este permis pana la ora 8,30.

Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

"Subiectele sunt elaborate de specialistii Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE), in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, si sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen si parcurse pana la aceasta data. Evaluarea lucrarilor va fi realizata in baza unor bareme, care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national, de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii sustin simularea. In situatia in care nu sunt suficienti profesori de specialitate intr-o unitate de invatamant, exista si posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte scoli", a precizat MEN.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral in vederea adoptarii unor masuri adecvate fiecarei situatii in parte, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare.

Notele obtinute nu se contesta si nu se trec in catalog. In situatiile exceptionale in care sunt elevi care doresc consemnarea notelor in catalog, acestia vor depune o cerere scrisa in acest sens.

Potrivit MEN, obiectivele simularii sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare in sesiunea iunie - iulie.