Andrei Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuti realizatori radio si TV a murit luni seara la varsta de 56 de ani. Acesta a fost gasit decedat in baie de catre un apropiat.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 00:15 Andrei Gheorghe a murit din cauza unui stop cardio-respirator, au constatat legistii prezenti luni seara la locuinta acestuia, conform unor surse judiciare. Conform surselor citate, moartea jurnalistului a avut loc in urma cu aproximativ 12 ore.

UPDATE Ciprian Romanescu, purtator de cuvant al IPJ Ilfov, a confirmat pentru Antena 3 ca Andrei Gheorghe a decedat. Politia considera moartea ca fiind suspecta.

Ultimul mesaj postat pe Facebook pe 19 februarie pentru fanii sai: "Totul trece. In cazul de fata a trecut si ultima interdictie si dupa 30 de zile va spun iarasi, Salutare! M-am intors si sint acelasi, cu aceleasi ocupatii. Voi continua sa trollez demnitari, medici, profesori, popi, ingeri, catedrale, antisemiti, homofobi, legionari, negationisti si alte asemenea fapturi imbecile. Cu drag, ag"

Una din ultimele iesiri publice ale lui Andrei Gheorghe a fost o rabufnire dura la adresa medicului de la Iasi, care anuntase ca nu-i va trata pe protestatarii din Piata Victoriei! "O țață electrocutata!" Reactia medicului iesean Razvan Constantinescu, fost director al Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi, la adresa celor care au protestat in Piata Victoriei, l-a enervat la culme pe Andrei Gheorghe. Dupa ce a citit mesajul medicului, Andrei Gheorghe si-a iesit din pepeni si a postat un mesaj extrem de dur la adresa acestuia. "Individul merita vizitat, scriitor, umanist luminat, polemist ridicol, o țață electrocutata", este mesajul postat pe contul lui de Facebook.

Date biografice si repere

Andrei Gheorghe (n. 14 ianuarie 1962, Lipetk, Rusia - d. 19 martie [2018]) a fost un prezentator si realizator de emisiuni radio si televiziune din Romania, realizator de filme documentare, de scurt si lung metraj. Tatal lui, originar din Romania, a studiat la scoala de aviatie din Lipetk, Rusia, iar mama sa rusoaica fiind, era chiar fiica comandantului scolii de aviatie.[Andrei a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine (sectia rusa-engleza), Universitatea din Bucuresti, potrivit Wikipedia.

Anii 1990

Intre 1991 si 1993 a fost reporter special la Radio Constanta si a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanta (1993- 1996; "Videomania", "Vineri 13"). Pro FM Bucuresti (1996-2002;"Midnight Killer" "13-14"), si "Lantul Slabiciunilor" la Pro TV.

Din 2002 pana in prezent

In 2002 si 2003 realizeaza la Antena 1 emisiunea "Gheorghe" si reia emisiunea "13-14 cu Andrei", mai intai la Radio 21, si apoi in perioada 2005-2006, la Radio Total. A avut un rol secundar in filmele "Amen" al lui Costa Gavras, Tinerete fara tinerete al lui Francis Ford Coppola (film aflat in faza de preproductie) si a colaborat cu Parazitii pentru albumul Irefutabil.

In 2004 este consilier media si realizator de emisiuni ("Politica, frate!" si "Am o stire pentru tine!") la Realitatea TV. A scris la "Academia Catavencu" si in ghidul "24-FUN". In afara de realizarea de emisiuni radio si TV, a detinut functii de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanta si Pro FM Bucuresti, director de programe al trustului Media Pro, consilier in probleme de marketing la Antena 1 Bucuresti. In 2006 in colectia "Ego Publicistica" de la Polirom a aparut volumul "Midnight Killer - Banalitatea s-a nascut la oras", insotit de un CD audio.

Una din cele mai celebre emisiuni ale lui Andrei Gheorghe, care s-a viralizat rapid, a fost emisiunea in care Emil Boc cade de pe estrada in platou

O alta emisiune care s-a viralizat puternic este cea in care Andrei Gheorghe lasa sa se inteleaga ca bate doi invitati. Evident, era vorba de o inscenare doar :)

Andrei Gheorghe vorbeste cu Lucian Mandruta de ce s-a retras din media si despre viata lui! (de la minutul 4)

Prins in lista de "instigatori" a ministrului Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne a facut publica, in februarie 2017, o lista cu jurnalisti si politicieni care ar fi promovat protestele de strada in mediul online:

"Actiunile de protest au fost promovate prin intermediul retelelor de socializare (...). Cu aceasta ocazie, am remarcat implicarea unor personalitati publice, formatori de opinie sau membri ai unor formatiuni politice pentru sustinerea acestor proteste in strada. Sa va dau cateva nume: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Nicusor Dan, Catalin Tolontan, Andrei Gheorghe, Clotilde Armand, Emilia Sercan, Robert Turcescu, Lucian Mandruta." Ulterior, dna ministru Dan a vorbit despre violentele produse in cadrul acestor proteste, asociind implicit lista de mai sus cu actele de violenta.

Cateva momente controversate

In 2017, Andrei Gheorghe, catre ascultatorii Radio Romania: "Duceti-va dracului in padure, duceti-va in pesteri, violati dinozauri!"

Invitat la postul public de radio, Andrei Gheorghe a folosit un limbaj nepotrivit la adresa ascultatorilor, fara ca realizatorul emisiunii, Alexandru Rusu, sa aiba vreo reactie. Angajatii Radio Romania au reactionat: "Ascultatorii nu merita sa fie terfeliti". In urma comunicatului emis de jurnalistii Radio Romania, Andrei Gheorghe a postat pe Facebook urmatorul mesaj:

"Acuma vreo trei saptamini am acceptat invitatia domnului Alexandru Rusu la o emisiune moderata de acesta intre orele 23 si 02. Reactia imbecila ne devoaleaza primitivismul institutiei. Limbajul de asemenea. Citatul trunchiat si neinteligibil este o parte dintr-o discutie in care traditiei, cu a sa intoarcere catre trecut, ii opuneam progresul ca unica alternativa viabila, altfel am continua sa traim in pesteri. Fatarnicie si lectii de profesionalism este ceea ce primim de la radio romania. Adica niste ratati in meserie, slugi sordide si suflete istovite care isi terfelesc ascultatorii, lupta ferm pentru dreptate. ) cit despre cuvintele de nedescris nu le-am prea identificat in text. Scuze domnului Rusu si domnului Preda si regrete ca trebuie sa lucreze cu asa niste cretini. Ascultati si voi seria de fonfaiti, fleoscaiti si vorbitori cu proteza uitata la buda si ginditi-va cum acesti specialisti rontaie anual bugete mai mari ca protv-ul si antena la un loc. Emisiuni care sa spuna ceva? Spalarea de cadavre. Umor? Glume cu uac, uac, uac. Informatii? Mai bine efemeride.ro. Cea mai nereformata, mai imbatranita in rele si mai toxica Gasca din romania lucreaza la stat, la radio, la TVR si la Agerpres. Specialist in media cu tulnice", potrivit Adevarul.

In 2003 Andrei Gheorge marturiseste pe post ca a fumat marijuana si este arestat pentru 3 ore.

Andrei Gheorghe a fost in 2003 pentru trei ore "tehnic", arestat, fiind acuzat ca este consumator de droguri. Gheorghe a fost chemat la Parchet intrucat o expertiza dispusa de procuror o indica pe vedeta TV drept dependenta de droguri. Acelasi procuror refuzase insa sa ia in consideratie o expertiza anterioara, facuta la solicitarea lui Gheorghe, si al carei rezultat fusese negativ. Date fiind rezultatele contradictorii ale celor doua buletine de analiza, Gheorghe a solicitat o expertiza medico-legala amanuntita. Procurorul Mircea Petrescu i-a refuzat solicitarea si a semnat mandatul de arestare, pentru o perioada de cinci zile. Din acel moment, lui Andrei Gheorghe i-au fost ridicate actele si i s-a spus sa astepte, pe hol, confirmarea mandatului de arestare, cu interdictia de a se deplasa mai mult de 20 de pasi. Precizam ca, potrivit legii, mandatul de arestare devine valabil si se pune in executare abia dupa ce el este confirmat de seful ierarhic superior al procurorului care l-a emis. Motiv pentru care Parchetul, prin Biroul de presa, a negat tot timpul faptul ca s-ar fi produs arestarea lui Gheorghe. Dupa trei ore de analizare a probelor din dosar, procurorul George Muscalu, seful Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, a decis sa nu confirme mandatul de arestare, apreciind ca lasarea in libertate a invinuitului nu prezinta pericol pentru ordinea publica, potrivit Adevarul.

Parchetul s-a autosesizat in acest caz dupa un articol aparut in revista Star, ilustrat cu capturi video in care Andrei Gheorghe fuma o tigara cu marijuana oferita de o recenta cunostinta de-a sa. Dupa izbucnirea scandalului, Gheorghe a lasat sa se inteleaga ca intreaga poveste a fost "lucratura" unui potent om de afaceri, drept represalii ca in emisiunile sale isi bate joc de iubita acestuia, o cantareata care bate inutil la portile consacrarii.