Premierul Viorica Dancila l-a primit luni pe ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Statului Kuweit la Bucuresti, Talal Mansour Alhajeri. Premierul roman a transmis interesul pentru amplificarea dialogului politic bilateral, prin realizarea de contacte bilaterale la nivel guvernamental, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, Viorica Dancila a reiterat sustinerea pentru o mai buna inter-conectare a mediilor de afaceri din cele doua state, care sa faciliteze realizarea de proiecte comune de cooperare si cresterea interesului pentru realizarea de investitii.

Cei doi oficiali au apreciat ca exista un potential important pentru dezvoltarea cooperarii economice bilaterale si cresterea schimburilor comerciale, se precizeaza in comunicatul Guvernului.

In acest sens, cei doi oficiali s-au referit la posibilitatea implementarii unor noi platforme de cooperare si dialog pe palierele politico-economic si sectorial (agricultura, energie, transporturi, turism, afaceri interne, educatie si cultura).

In cadrul discutiilor, premierul roman a exprimat satisfactia pentru nivelul dialogului politic bilateral, Statul Kuweit fiind un partener traditional important al Romaniei in regiunea Golfului, mai precizeaza Guvernul.