Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo, insa in cursul diminetii s-au inregistrat intarzieri si de aproape doua ore, generate de necesitatea degivrarii aeronavelor inainte de decolare, informeaza news.ro.

Aeroportul Otopeni iarnaFoto: Agerpres

UPDATE 11.05 Un numar de 30 de curse aeriene au intarzieri de peste 30 de minute la decolarea de pe Aeroportul International Henri Coanda, cea mai mare fiind de o ora si jumatate, a declarat, luni, pentru Agerpes, directorul de comunicare al CNAB, Valentin Iordache. "Se opereaza in conditii de iarna. Nu exista nicio cursa anulata si sunt 30 de zboruri care au intarzieri mai mari de o jumatate de ora, pentru ca este in continuare necesara degivrarea. Cea mai mare intarziere strict legata de vreme este de o ora si jumatate, dar este o situatie punctuala", a spus Iordache.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara normal, conform programului de zbor, potrivit situatiei de la ora 08.30 anuntate luni de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Unele aeronave au inregistrat intarzieri de aproape doua ore.

Astfel, o aeronava Lufthansa care trebuia sa decoleze la ora 07:05 spre Frankfurt, a fost programata pentru ora 08.52. In plus, un avion al companiei Tarom, tot cu destinatia Frankfurt, trebuia initial sa decoleze la ora 08.40 si a fost programat pentru ora 10.13.

Un alt avion Tarom trebuie sa plece la Praga la 10.50 si a fost reprogramat la ora 12.35.

￯Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant pentru tratarea cu substante anti-inghet a suprafetei de miscare (piste, platforme, cai de rulare), precum si a drumurilor de acces, pentru a se asigura operarea in conditii de siguranta￯, a informat compania.