Politia a facut perchezitii la doua cluburi de noapte din Tirgu Mures si a retinut patru persoane intr-un dosar in care se acuza ca animatoarele din localuri practicau prostitutia, unele fiind amenintate in acest scop, arata un comunicat al Inspectoratului General.

Din cercetarile efectuate de politisti, a reiesit ca membrii gruparii ar fi folosit ca paravan un club de noapte, iar prin intermediul acestuia ar fi determinat si inlesnit practicarea prostitutiei de catre animatoare.

De asemenea, spun politistii, unele dansatoare din club ar fi fost amenintate cu acte de violenta si violente fizice.

19 persoane au fost conduse la sediul politiei pentru audieri, iar in urma administrarii probatoriului, 4 au fost retinute pentru 24 de ore, urmand a fi prezentate instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

In urma perchezitiilor la cluburi si la locuintele unor suspecti, politistii au identificat si ridicat diverse sume de bani, respectiv 8.600 de lei, 220 de euro, 175.000 de forinti, 100 de lire irlandeze, despre care exista indicii ca ar proveni din practicarea prostitutiei. Totodata, au fost ridicate inscrisuri privind achizitia unor imobile de pe raza judetului Mures, suporti de stocare a datelor informatice si 400 de tigarete netimbrate.