Fenomenul meteorologic de ploaie inghetata impiedica in prezent decolarea avioanelor de pe aeroportul Henri Coanda si nu se stie cat va dura aceasta situatie, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), scrie News.ro.

Aeroportul Henri Coanda - OtopeniFoto: CNAB

UPDATE Purtatorul de cuvant al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, a declarat la Digi24 ca aproximativ 10 zboruri sunt afectate, respectiv 1.000-1.500 de pasageri.

Potrivit acestuia, suprafata de aterizare a fost tratata anti-inghet, astfel incat aterizarile pot fi efectuate fara probleme. Totodata, Valentin Iordache a spus ca spera ca in urmatoarele ore temperaturile sa creasca astfel incat avioanele sa poata decola.

"In prezent, nu se decoleaza. S-a dat cu material degivrant, suprafata de miscare a aeroportului si caile de acces sunt functionale. Nu se stie cat va dura aceasta situatie", au explicat reprezentantii CNAB.

Deciziile referitoare la decolare apartin pilotilor, potrivit CNAB.

Circulatia rutiera in Capitala si mai multe judete din tara se desfasoara duminica cu dificultate din cauza ploii inghetate.

Potrivit atentionarilor meteorologice de vreme severa, in perioada 18-22 martie in intreaga tara vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.