Teste de inteligenta standardizate Mensa, cu rezultat recunoscut international, vor fi sustinute sambata la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Capitala, relateaza Agerpres.

Potrivit Mensa Romania, evenimentul incepe la ora 11,00, iar candidatii vor avea la dispozitie 20 de minute pentru a raspunde la un set de 45 de intrebari. Pentru copii (11-16 ani), Mensa foloseste o varianta simplificata a testului, cu 25 de intrebari si timp total de raspuns 15 minute.

Testele sunt calibrate pentru determinarea coeficientului de inteligenta rationala, iar intrebarile sunt de tip "culture fair", bazate exclusiv pe imagini.

Inscrierile s-au incheiat pe 15 martie.

Cei care obtin un rezultat ce ii plaseaza printre cele mai inteligente 2% persoane din total populatiei vor primi invitatia de a se inscrie in Mensa Romania.

Mensa - The High IQ Society este organizatia oamenilor cu coeficient inalt de inteligenta, unicul criteriu de admitere fiind promovarea testului standardizat.

Mensa Romania, fondata in 1991, este afiliata Mensa International cu statut de Full National Mensa si are peste 800 de membri. Dintre acestia, aproximativ 13% constituie comunitatea Gifted Youth (membri cu varste sub 18 ani).