Educatia financiara din Romania ar trebui sa vizeze in primul rand Parlamentul, in contextul in care aceasta institutie joaca un rol important pentru bunul mers al economiei romanesti, a afirmat vineri ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, la conferinta cu tema "Incluziunea financiara - de la vorbe la fapte", organizata in cadrul proiectului international "Global Money Week", relateaza News.ro.

Eugen TeodoroviciFoto: Agerpres

Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana (UE) din punct de vedere al educatiei financiare, potrivit unui studiu realizat acum doi ani de Banca Mondiala. Mai multi economisti au atras atentia ca este nevoie de un proiect la nivel national pentru a rezolva aceasta problema.

Teodorovici considera ca educatia financiara trebuie facuta in primul rand pentru cei care iau masuri importante si fac propuneri legislative cu un mare impact.

"Primul nivel de la care trebuie inceputa educatia financiara este Parlamentul. Este locul in care se iau masuri importante, se fac propuneri legislative", a afirmat Teodorovici.

Ministrul considera ca un nivel mai ridicat al educatiei financiare la nivelul institutiilor cheie ale statului ar fi dus, in ultimii ani, la o situatie mai buna la nivelul intregii societatii, inclusiv in ceea ce priveste nivelul de trai.

"Foarte multi medici au plecat din tara in ultimii ani. (...) Daca exista un nivel al educatiei financiare mai ridicat, era mai bine. (...) Este vorba mai mult decat de incluziune financiara, problema este mai profunda. (...) Administratia din Romania este imbatranita nu doar biologic, dar si ca gandire", a afirmat ministrul.

El a sfatuit tinerii sa se implice mai mult in procesul de luare a deciziilor, indiferent daca este vorba de politica sau domeniul financiar.