Doi agenti din cadrul Politiei municipiului Bistrita, de la Biroul de ordine publica, sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in acest caz fiind efectuate mai multe perchezitii, dintre care una la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), potrivit unui comunicat de presa al Serviciului Judetean Anticoruptie (SJA) Bistrita-Nasaud, relateaza Agerpres.

In cursul zilei de joi, 15 martie, ofiteri de politie judiciara din SJA Bistrita-Nasaud, cu sprijinul colegilor din Cluj, Maramures si de la IPJ Bistrita-Nasaud si sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, au pus in executare trei mandate de perchezitie domiciliara, una dintre locatii fiind sediul politiei judetene.

Perchezitiile domiciliare au vizat strangerea de probe intr-un dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, in care sunt cercetati doi agenti de politie pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

"In sarcina celor doi politisti s-a retinut ca, in timpul exercitarii atributiunilor de serviciu, cu ocazia controalelor in trafic la regimul circulatiei pe drumurile publice, pentru a nu lua masurile legale care se impun, acestia pretindeau si primeau diferite sume de bani (intre 50 lei si 300 lei) sau alte foloase de la conducatorii auto care incalcau dispozitiile legale. Una dintre fapte a fost comisa de catre cei doi in legatura cu neindeplinirea atributiunilor de serviciu, respectiv in scopul de a nu lua masurile legale pentru evitarea tragerii la raspundere penala a unei persoane pe care au surprins-o in flagrant in timp ce sustragea carburant din rezervorul autovehiculului pe care il conducea, autovehicul proprietate al unei societati comerciale la care respectiva persoana era angajat. De la aceasta persoana cei doi politisti au pretins si primit aproximativ 20-30 litri motorina si suma de 200 lei", se arata in comunicatul SJA.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate mai multe agende cu insemnari si inscrisuri de interes pentru acest dosar penal, precum si sume de bani.

Cei doi politisti au fost condusi la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud pentru audieri, iar procurorul a dispus pentru unul dintre acestia masura retinerii pentru 24 ore, in timp ce cealalta persoana este cercetata in stare de libertate.