Traficul feroviar intre judetele Bistrita-Nasaud si Maramures este blocat in urma deraierii, joi seara, a unui tren incarcat cu cherestea, in zona statiei CFR Dealul Stefanitei, potrivit unui comunicat de presa postat vineri pe site-ul Companiei Nationale de Cai Ferate, relateazaAgerpres.

Pentru trenurile de calatori care ar fi trebuit sa tranziteze zona afectata, s-a luat masura transbordarii pasagerilor cu ajutorul unor mijloace auto.

Potrivit CFR, incidentul s-a petrecut joi seara, in jurul orei 19,00, cand unul din cele 38 de vagoane ale trenului marfar a deraiat la iesire din statia Dealul Stefanitei.

"Trenul care apartine operatorului national de transport feroviar de marfa avea in compunere 38 de vagoane incarcate cu cherestea. La fata locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfa si AFER, precum si echipele de interventie din cadrul Regionalei CF Cluj pentru repunerea pe sina a vagonului", se arata in comunicat.

Traficul feroviar a fost blocat intre Viseul de Jos (Maramures) si Salva (Bistrita-Nasaud), pasagerii trenurilor ramase in linie fiind transbordati cu autobuzele.

Potrivit CFR, pentru calatorii din trenul R 4136, care circula pe relatia Sighetu Marmatiei - Cluj Napoca, s-a asigurat transbordare cu mijloace auto intre statiile Dealul Stefanitei si Beclean pe Somes.

Aceeasi masura s-a mentinut, vineri dimineata, pentru trenurile R 4110 si R 4133, care circula pe relatia Sighetu Marmatiei - Cluj Napoca.

In comunicatul CFR nu se precizeaza cand se estimeaza ca va fi repusa in functiune linia de cale ferata afectata in urma deraierii trenului incarcat cu cherestea.