Sectia pentru procurori a CSM discuta vineri cererea actualului sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Daniel Horodniceanu de a-si reveni la Serviciul Teritorial Iasi al DIICOT, dupa incheierea mandatului la conducerea institutiei, scrie news.ro.

Pe ordinea de si a Sectiei pentru procurori a CSM de vineri figureaza "Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 4290/2018 privind cererea formulata de domnul DANIEL CONSTANTIN HORODNICEANU, procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism , prin care solicita continuarea activitatii pe o functie de executie la Serviciul teritorial Iasi al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, la incetarea mandatului functiei de conducere detinuta".

Mandatul lui Horodniceanu la conducerea DIICOT expira in luna mai, e fiind numit in functie in urma cu trei ani, la data de 19 mai. Anterior numirii, din 2012, a detinut functia de procuror-sef in cadrul Serviciului Teritorial Iasi al DIICOT.

Recent au aparut informatii conform carora ar fi fost vizat intr-un dosar DNA care a fost clasat.

Daniel Horodniceanu a declarat, intrebat despre aceste informatii, ca a cerut Directiei Nationale Anticoruptie sa studieze acest dosar, el spunand ca ar fi fost normal sa fie anuntat.