Cei 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzau au votat joi, in unanimitate, o declaratie politica de unire cu Republica Moldova, transmite Agerpres. Initiativa apartine primarului municipiului Buzau, Constantin Toma, care a precizat ca este vorba de o "unire simbolica, fara efecte juridice".

Constantin Toma, primarul din BuzauFoto: Agerpres

"In anul sarbatoririi Centenarului Romaniei Mari, peste o suta de primari din Republica Moldova au declarat unirea cu Romania si, de aceea, este o datorie de onoare sa le raspundem printr-un gest similar, mai ales ca presedintele Consiliului de Ministri de acum o suta de ani al Romaniei a fost un buzoian, Alexandru Marghiloman", a declarat Toma la finalul sedintei extraordinare.

"De aceasta data, unirea se face de jos in sus si am dorit sa nu ratam un moment istoric atat de important, caci mai devreme sau mai tarziu unirea Republicii Moldova cu patria-mama se va infaptui", a mai declarat edilul.

In peste 100 de localitati de peste Prut au semnat declaratii de unire cu Romania.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a afirmat sambata, referindu-se la declaratiile de unificare intre Romania si RepublicaMoldovaadoptate de mai multe autoritati locale din cele doua tari, ca acestea sunt "expresia unei dorinte" a celor care le-au semnat, dar ca nu au valoare juridica si nu afecteaza relatiile Romaniei cu RepublicaMoldov