Un barbat a fost ranit, joi, in municipiul Vaslui, dupa ce a fost impuscat accidental in cap de un politist. Omul legii il urmarise si il prinsese pe barbat, in urma unor informatii ca acesta se afla la volanul unei masini desi avea permisul de conducere suspendat, anunta Inspectoratul de Politie Judetean, citat de Agerpres.

UPDATE 15:30 Barbatul impuscat accidental a murit, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, Petru Iftene.

"Barbatul a fost resuscitat, a intrat de doua ori in stop cardio-respirator, au fost continuate procedurile, dar, din pacate medicul a constatat decesul", a precizat Iftene.

Purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Silvia Manta, a spus ca incidentul s-a petrecut in zona industriala a municipiului Vaslui, ranitul fiind preluat de un echipaj medical.

"Barbatul aflat la volanul unui autoturism, la vederea masinii de politie a efectuat manevra de mers inapoi, dupa care a coborat din masina si a incercat sa fuga. Colegul nostru a mers dupa barbat si l-a somat sa se opreasca, avertizand ca va face uz de arma. La un moment dat, barbatul a fost prins de umeri pentru a fi imobilizat de politist, moment in care arma s-a declansat accidental, ranindu-l pe barbat in zona capului. Acesta a fost preluat de un echipaj medical", a declarat Silvia Manta.

Barbatul impuscat era cercetat in trei dosare penale pentru diverse infractiuni privind circulatia auto pe drumurile publice.

Ancheta in acest caz este in derulare.