DIICOT a facut joi dimineata trei perchezitii in Pitesti si Slatina si va audia trei persoane in cazul unui tanar ce a murit saptamana trecuta. Acesta, a intrat intr-o stare de somnolenta dupa ce a consumat materie vegetala tratata cu substante psihoactive si a fost abandonat de prietenii sa pe trotuar, fiind gasit ulterior decedat.

EtnobotaniceFoto: DIICOT

Ce spune DIICOT:

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca suspectul C. I. C. a achizitionat on-line diverse substante cu efect psihoactiv, substante care ajungeau la acesta prin intermediul firmelor de coletarie, sub forma lichida.

In continuare, suspectul a procurat material vegetal din farmacii, ceai de salvie sau "damiana" pe care il stropea cu lichidul cumparat in modul mai sus mentionat, folosind o proportie de aprox. 10mg de lichid la 30 de grame de material vegetal. Ulterior, suspectul a comercializat materialul vegetal catre diversi consumatori de pe raza judetului Arges, in cantitati de de 0,25 grame de substanta, contra sumei de 25 de lei.

La data de 11.03.2018, 4 tineri consumatori din municipiul Pitesti, s-au deplasat cu un autoturism in municipiul Slatina de unde au achizitionat de la suspectul C. I. C., 5 plicuri de substanta vegetala psihoactiva, pentru suma totala de 50 lei.

Pe drumul de intoarcere catre Pitesti, acestia au consumat intreaga cantitate de etnobotanice iar unul dintre ei a intrat in stare de somnolenta, fara a fi constient. In aceasta stare, victima a fost coborata din autoturism si asezata pe un trotuar din zona blocului nr. 2 situat pe strada Aleea Teilor din municipiul Pitesti, loc in care, la scurt timp, a fost gasita decedata.

In urma perchezitiilor, au fost identificate si ridicate in vederea continuarii cercetarilor aproximativ 1 kg. de fragmente vegetale, 4.500 de lei, telefoane mobile si ustensile folosite la portionarea si ambalarea substantelor interzise."