Primarul iesean Mihai Chirica si Primarul Houston-ului Sylvester Turner au semnat miercuri, 14 martie 2018, la Primaria din Houston - Texas (SUA), Memorandumul de Cooperare dintre orasele Iasi si Houston. Momentul marcheaza inceputul a doi ani de activitati commune intre cele doua orase la sfirsitul carora membrii Consiliului Orasenesc al Houstonului vor vota propunerea infratirii celor doua orase (Sister Cities). Semnarea documentului oficial a avut loc in prezenta delegatiei romane, a reprezentantilor Primariei din Houston si a Curtii Judecatoresti din Harris County (district in perimetrul caruia este localizat Houstonul).

Mihai Chirica si Sylvester TurnerFoto: Radu Bucur

Ceremonia a fost precedata de o intilnire privata intre cei doi primari.

Delegatia romana condusa de Mihai Chirica, pe linga reprezentatii Primariei Iasi, a fost constituita in majoritate din oameni de afaceri care au adus substanta inceputului colaborarii dintre cele doua orase in domeniile economic, social si cultural. Paul Butnariu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie din Iasi a fost de asemena prezent la eveniment.

Memorandum cooperare Iasi-Houston

Memorandum cooperare Iasi-Houston

Foto: Facebook

Primarul Mihai Chirica si echipa sa se intorc in tara joi 15 martie. Grupul oamenilor de afaceri isi va continua vizita de afaceri in Austin si in Dallas.

Evenimentul a fost posibil datorita initiativei Primariei Iasi si a personalului Primariei Houston de origine romana.