Gabriel Oprea sustine, intr-o postare pe Facebook, ca Liviu Dragnea l-a sunat inainte de congresul PSD din 2015 pentru a-l "ruga" sa il sprijine sa castige presedintia PSD si spune ca nu a discutat acest subiect cu Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI.

Liviu Dragnea si Gabriel OpreaFoto: Agerpres

Declaratiile lui Gabriel Oprea vin dupa ce, in urma cu o zi, Liviu Dragnea a declarat ca a fost sunat in 2015 de Gabriel Oprea care i-a spus ca a "vorbit la statul de drept si se accepta ca tu sa fii presedinte si domnul Zgonea numarul 2".

Oprea spune insa ca el a fost sunat de Dragnea, care l-a invitat la sediul PSD, pentru a-l ruga ceva.

"I-am raspuns ca il astept la sediul UNPR din aceeasi curte. Imi amintesc si azi - poate domnul Dragnea a uitat - cum stateam noi doi fata in fata, la un pahar cu vin, cu presa in spatele nostru si cum ma ruga sa-l ajut sa castige presedintia PSD. Liviu Dragnea stie foarte bine ca nu am vorbit la telefon nici cu Florian Coldea, nici cu altcineva", spune Oprea, in postarea de pe pagina sa de Facebook intitulata "Haideti sa restabilim adevarul!".

Gabriel Oprea sustine ca l-a finalul discutiei cu Dragnea l-a sunat pe Valeriu Zgonea, care concura cu Dragnea pentru conducerea partidului, dar acesta se afla la mare, la vila RAAPPS din Neptun.

"Atunci am batut palma cu Dragnea, i-am promis sprijinul meu", sustine Oprea.

"Peste cateva ore ne-am revazut la masa, nu in Piata Amzei, ci intr-un restaurant din zona Primaverii - Charles de Gaulle. Vali Zgonea nu a fost prezent acolo; asa cum am spus, el era la mare. Ma insoteau, in schimb, domnii Marian Oprisan si Nelu Mocioalca. Eram prieteni si ii rugasem sa vina sa discutam tocmai despre sustinerea candidaturii lui Liviu. Iar Liviu a venit insotit de prietenul lui si amicul meu, Vasile Dincu. Impreuna am stabilit doua lucruri: sa facem cu totii lobby pentru Liviu Dragnea si sa exprim sprijinul meu si al UNPR intr-un discurs pe care sa il sustin la inceperea lucrarilor Congresului, cred ca al doilea, dupa un important invitat strain", arata acesta, afirmand ca a facut tot ce a promis: "L-am sustinut total pe camaradul Liviu Dragnea".

Tot marti seara, la Antena 3, Liviu Dragnea s-a declarat deranjat de faptul Gabi Oprea s-a intalnit de mai multe ori cu unii dintre colegi care faceau mult zgomot" inainte de recentul Congres al PSD, "in special cu domnul Codrin Stefanescu".

Gabriel Oprea spune ca este vecin cu Codrin Stefanescu, il cunoaste din 2002 si s-a certat si impacat cu acesta de multe ori.

"In preajma Congresului din 2015, Codrin m-a batut la cap, aproape in fiecare seara, sa-l sprijin pe prietenul lui, Liviu Dragnea si parerea lui a contat pentru mine, chiar daca luasem deja decizia in acest sens. Acesta este ADEVARUL", a incheiat Oprea.