Pompierii din Timisoara au fost chemati sa intervina, luni, pentru indepartarea unor elemente metalice de pe poarta de intrare de pe Calea Aradului, similara celei pe Calea Lugojului, care anul trecut a cazut, in timpul unei furtuni, peste masina unui tanar care a murit pe loc, scrie News.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ¬Banat¬ al judetului Timis, cinci pompieri intervin pentru indepartarea unor elemente metalice de pe poarta metalica aflata la iesire din Timisoara, in conditiile in care acestea au fost desprinse de vant si exista pericolul ca acestea sa cada.

"Am fost solicitati sa intervenim pentru degajarea unor elemente cu pericol de cadere de pe poarta de intrare in oras de pe Calea Aradului. Pompierii militari intervin pentru asigurarea zonei si indepartarea elementelor care reprezinta pericol pentru cetateni. Se intervine cu o autospeciala cu modul de descarcerare, o autoscara mecanica de 70 metri si cinci subofiteri¬, potrivit ISU Timis.

Circulatia rutiera se desfasoara cu restrictii in zona.

In urma cu patru luni, panourile de fibrociment din partea superioara a portii de intrare in pras de pe Calea Aradului au fost demolate, la cererea Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis.

In 17 septembrie 2017, la Timisoara a avut loc o furtuna puternica in timpul careia poarta de intrare in oras, recent reabilitata, s-a prabusit pe masina unui tanar de 24 de ani, care a murit pe loc. Atat aceasta poarta, de pe Calea Lugojului, cat si cea de pe Calea Aradului, care au fost reabilitate identic, au fost modernizate in 2015 cu 50.000 de euro fiecare. Lucrarile au fost platite din bugetul local firmei Stareto SRL care a avut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu municipalitatea.