DNA i-a trimis in judecata in stare de libertate pe directorul general al Administratiei Domeniului Public (A.D.P.) Sector 1 Bucuresti, Alin Vieru, pentru luare de mita, si pe consilierul PNL Daniel Chirvasa si pe sefa Serviciului Juridic din cadrul A.D.P Sector 1 Bucuresti, Anca-Maria Gagu, pentru marturie mincinoasa, arata un comunicat al institutiei.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada iunie-iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, in calitatea de director ADP, prin intermediul subordonatului sau Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate in cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor in cauza) plata unui procentaj de 10% (in total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestari servicii in favoarea beneficiarului A.D.P. sector 1.

Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat in legatura cu indeplinirea indatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea in bune conditii a contractului respectiv.

Ulterior, in baza acestei intelegeri, Stoian Alin-Nicolae a primit de la martor, pentru directorul general al A.D.P. Sector 1 Bucuresti, sumele de 13.600 lei respectiv 6.800 lei, reprezentand mita "corespunzatoare" pentru lunile aprilie-iulie 2017, din care si-a insusit cea de-a doua transa.

Deoarece, suma de 13.600 lei reprezenta doar cca. 1/5 din suma pretinsa lunar, inculpatul Vieru Alin i-a spus lui Stoian Alin-Nicolae sa remita banii respectivi, fara nicio explicatie, consilierului local Chirvasa Viorel-Daniel.

La audiere, Gagu Anca-Maria si Chirvasa Viorel-Daniel au facut cu intentie afirmatii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora au fost intrebati, in contradictie vadita cu aspectele care rezultau din probatoriul cauzei.

Anterior, in aceeasi cauza, procurorii anticoruptie au incheiat cu Stoian Alin-Nicolae un acord de recunoastere a vinovatiei, in sarcina acestuia retinandu-se savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita.

Stoian Alin-Nicolae a recunoscut comiterea faptei si a acceptat incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia respectiv:

- 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.