Rusia ii ironizeaza pe britanici in cazul lui fostului spion rus Serghei Skripal, otravit, in urma cu o saptamana, impreuna cu fiica sa. Skripal, in varsta de 66 de ani, cat si fiica lui in varsta de 33 de ani sunt tratati la Salisbury District Hospital si se afla "in stare critica, dar stabila". Peste 250 de politisti sunt implicati in rezolvarea a ceea ce ministrul britanic a numit "o investigatie de proportii".

Serghei SkripalFoto: Captura YouTube

Mai multi oficiali de la Londra au avertizat ca vor lua masuri impotriva Moscovei daca se va dovedi ca a fost mana ei in acest caz. Ambasada Rusiei a raspuns sarcastic pe Twitter:

“Ce coincidenta! Atat Litvinenko cat si Skripal lucrau pentru MI6. Berezovsky si Perepilichny aveau legaturi cu serviciile speciale din Regatul Unit. Detaliile investigatiilor, clasificate pe motiv de siguranta nationala”.

Fostul oligarh Boris Berezovsky a fost gasit spanzurat la el acasa in martie 2013 in Berkshire. Alexander Litvinenko, fost ofiter FSB a murit in 2006 dupa ce a fost otravit cu polonium 210, probabil de asasini rusi, in holul hotelului Mayfair.

In 2012, Alexander Perepilichnyy, un fost bancher ce ajuta procurori elvetieni sa investigheze o schema de splare de bani cu implicare ruseasca a murit in conditii suspecte in Surrey, ipoteza fiind ca a fost otravit.