Peste 200 de reprezentanti ai administratiei locale din Republica Moldova si Romania s-au intalnit sambata la Iasi pentru a solicita Parlamentelor de la Bucuresti si Chisinau sa emita o declaratie comuna "privind reintregirea nationala prin Unirea celor doua state", scrieAgora.md.

"Indemnam toate unitatile administrativ-teritoriale din Republica Moldova si Romania, precum si alte entitati colective (parohii, scoli, asociatii s.a.) sa urmeze cu incredere si curaj acest exemplu de demnitate nationala si sa ni se alature prin adoptarea unor masuri si declaratii similare", se arata in textul Rezolutiei de la Iasi, elaborata in cadrul sedintei comune.

Conferinta oficialilor a avut loc la Palatul Culturii de la Iasi si a fost deschisa de catre primarul municipiului, Mihai Chirca, care a fost ales presedintele Ligii Alesilor Unionisti.

Din aceasta Liga, fac parte, pana acum, primarii din 100 de localitati din Republica Moldova care si-au exprimat in scris dorinta de unire a Basarabiei cu Romania. Din Romania, s-au inscris primarii din doua orase, al Iasului si al unei localitati din judetul Bistrita Nasaud, potrivitRadio Chisinau.

"Unirea Basarabiei cu Romania este o necesitate, pentru ca, de fiecare data, unirea ne-a facut mai puternici. De fiecare data, impreuna am reusit sa scriem pagini frumoase in istoria acestei lumi! Cei care au murit acum 100 de ani, si care au vazut Basarabia desprinsa de tara, nu se vor impaca cu propria lor moarte pana cand Basarabia nu va redeveni una cu trupul Tarii Romanesti!", a declarat Chirica.