Un incendiu a izbucnit sambata dimineata, in jurul orei 5, intr-un salon de la Sectia ATI a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia, doua cadre medicale necesitand ingrijiri, una fiind cu arsuri de gradele 1 si 2 pe maini si picioare, iar alta fiind intoxicata cu fum, transmite Agerpres.

UPDATE 10.07 Infirmiera care a suferit arsuri pe membre in incendiu a fost trimisa, cu o ambulanta, la o clinica de specialitate din Bucuresti, a informat ISU Alba. Femeia a suferit arsuri de gradele 1 si 2 pe peste 20% din corp,. Totodata, o asistenta a fost intoxicata cu fum, aceasta ramanand insa pentru ingrijiri la spitalul din Alba Iulia.

Incendiul, izbucnit la cateva ore dupa ce pompierii au desfasurat un exercitiu in unitatea spitaliceasca, s-a produs intr-un salon situat la etajul al II-lea, nefiind necesara evacuarea bolnavilor din celelalte saloane. Purtatorul de cuvant al ISU Alba, locotenent Alina Marescu, a mentionat ca in salon se aflau doua persoane, din care una era decedata inainte de izbucnirea focului.

Cauza izbucnirii focului a fost o lumanare aprinsa pentru pacientul decedat. Incendiul a fost lichidat la scurt timp. Un numar de 15 pompieri au intervenit cu doua autospeciale si o autoscara.

In cursul zilei de vineri, pompierii din Alba Iulia au efectuat un exercitiu privind stingerea unui incendiu la SJU.