Adolescenta de 17 ani ce a devenit a 88-a persoana ce a murit in Romania din cauza gripei era insarcinata, potrivit conducerii Directiei de Sanatate Publica a judetului Covasna, citata de Agerpres. Ea a decedat la Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe.

Directorului institutiei, Agoston Laszlo, a declarat ca tanara a fost internata in urma cu cateva zile la sectia Infectioase a Spitalului Judetean din Sfantu Gheorghe, iar apoi a fost transferata la ATI, unde a incetat din viata.

"Am primit rezultatul probelor trimise la laboratorul de la Bucuresti si s-a confirmat diagnosticul", a declarat Agoston Laszlo. Potrivit medicul epidemiolog Santa Ferenc din cadrul Directiei Judetene de Sanatate Publica, cauza decesului a fost infectie virala cu virusul gripal din grupa A H1.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica a anuntat vineri ca numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 88 la nivel national.