Peste 30 de localitati din zece judete au fost afectate de inundatii in ultimele 24 de persoane, cele mai mari probleme fiind in judetul Teleorman, unde cinci persoane au fost evacuate din locuinte, potrivit datelor transmise vineri de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Din cauza apei adunate pe carosabil, doua drumuri nationale si sapte drumuri judetene au fost restrictionate traficului rutier, iar pompierii militari intervin in zona, transmite news.ro.

Conform IGSU, s-au produs inundatii in 33 de localitati din zece judete - Giurgiu, Gorj, Teleorman, Dolj, Harghita, Calarasi, Dambovita, Olt, Arad si Valcea -, fiind afectate 31 de case, 209 curti, 95 de anexe gospodaresti, 689 fantani, un pod, 31 podete, 714 de hectare de teren arabil, 388 de hectare teren pasune si 563,5 hectare de padure.

In judetul Teleorman, au fost evacuate preventiv din locuinte cinci persoane, iar 30 de animale au fost adapostite din calea apelor. De asemenea, din cauza apei adunate pe carosabil, doua drumuri nationale, sapte drumuri judetene si sase drumuri comunale au fost restrictionate traficului rutier, iar pompierii militari intervin la fata locului.

IGSU precizeaza ca se inregistreaza situatii de urgenta in 23 de localitati din 7 judete - Giurgiu, Teleorman, Dolj, Calarasi, Dambovita, Olt si Arad, iar pompierii militari intervin pentru evacuarea apei din gospodarii, pentru decolmatarea fantanilor si suprainaltarea indiguirilor de protectie.

Cele mai semnificative efective raman in Teleorman, in comuna Draganesti Vlasca, dar si in alte localitati, unde se actioneaza cu motopompe. Mai multe bazine hidrografice din judetul Teleorman sunt sub cod portocaliu pana vineri la ora 12.00, in timp ce altele sunt sub cod galben, pana la ora 18.00.