​Procuratura generala din Ucraina a lansat o investigatie privind un posibil contract de lobby de mai multe milioane de dolari cu Elliot Broidy, unul dintre cei care au strans bani pentru campania electorala a lui Donald Trump, scrieAl Jazeera.

Elliot BroidyFoto: Captura YouTube

Potrivit contractului de 12 pagini, ce pare sa fi fost semnat de Broidy, acesta a avut rol de “promovare politica” a unei banci rusesti, VTB, ce se afla acum sub sanctiunile internationale.

Contractul este datat iunie 2014, cu doar cateva saptamani inainte ca VTB sa intre pe lista neagra a SUA si UE dupa ce Rusia a invadat Crimeea. Vladimir Putin este invitat de anoare in fiecare an la conferinta investitorilor VTB Bank.

Documentul ridica intrebarea daca Broidy a incalcat legea Foreign Agents Registration Act din SUA. Aceasta prevede ca cei care reprezinta intereselor altor tari trebuie sa-si dezvaluie legatura cu guvernul respectiv sa sa furnizeze informatii despre activitatea lor si date financiare.

Amintim ca firma americana Circinus, detinuta de Elliot Broidy, cel care l-a invitat pe Liviu Dragnea in ianuarie 2017 la ceremonia de investire a presedintelui Donald Trump, a semnat pe data de 1 februarie, un acord cu Romarm, fara presa si comunicate oficiale