Circulatia feroviara se desfasoara cu restrictii de viteza, joi dimineata, intre Videle si Giurgiu, dupa ce calea ferata a fost inundata in urma topirii zapezii. De asemenea, tot din cauza inundatiilor, la aceasta ora este restrictionat traficul rutier pe DN6, in localitatea Draganesti Vlasca din judetul Teleorman, anunta Centrul Infotrafic. In cursul acestei zile, precum si vineri, sunt in vigoare atentionari cod galben de inundatii pentru mai multe judete.

Conform Infotrafic, pe sectia de cale ferata 903, Videle - Giurgiu, intre statiile Tarnavele si Vlasca, judetul Teleorman, circulatia feroviara se desfasoara cu restrictie de 20 de kilometri la ora, iar intre kilometrii feroviari 44+500 - 45+000, trenurile circula cu restrictii de 5 kilometri la ora, din cauza inundarii caii ferate in urma topirii zapezii.

Trenurile care circula intre Videle si Giurgiu pot acumula intarzieri de maximum 30 de minute, precizeaza sursa citata.

De asemenea, la aceasta ora este restrictionat traficul rutier pe DN6, in localitatea Draganesti Vlasca, judetul Teleorman, la intersectie cu DJ 503, din cauza acumularii de apa pe sosea. Circulatia se desfasoara alternativ pe un fir. Pe DJ 503 Draganesti Vlasca - Videle, din aceeasi cauza, este oprita circulatia autovehiculelor cu masa maxima totala mai mica de 3,5 tone.

Joi, sunt in vigoare atentionari cod galben de inundatii emise de Institutul National de Hidrologie in urma ploilor cazute in ultimele zile si a topirii zapezii.

Una dintre atentionari este in vigoare pana joi la ora 16.00 si vizeaza raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita-Nasaud), Crasna (judetele S￐laj si Satu Mare), Barc￐u - bazin superior si afluenti (judetele S￐laj si Bihor), Crisul Repede - bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Cluj si Bihor), Crisul Negru - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Bihor si Arad), Crisul Alb - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Hunedoara si Arad).

O alta atentionare cod galben este in vigoare pana vineri, la orele 14.00, pentru raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega - bazin superior si mijlociu (judetul Timis), Timis - bazin superior si afluenti bazin mijlociu amonte S.H. Lugoj, Poganis - bazin superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera - bazin superior si mijlociu (judetele Caras-Severin si Timis), Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), afluentii Motrului aval S.H. Brosteni (judetul Mehedinti) si Teslui (afluent al Oltului) - judetele Dolj si Olt.

Potrivit hidrologilor, in aceste zone se pot produce viituri pe raurile mici, care pot duce la inundatii locale. In plus, exista posibilitatea cresterii de debite si posibile depasiri ale cotelor de atentie.