O fetita in varsta de aproape 6 ani din comuna galateana Schela a ajuns la spital cu o alcoolemie de 1 la mie dupa ce ar fi baut, in mod accidental, vin dintr-o sticla in care a crezut ca este suc. Directia Generala pentru Protectia Copilului Galati a demarat o ancheta in acest caz pentru a stabili daca este vorba despre neglijenta din partea parintilor sau un accident nefericit, potrivit news.ro.

Fata, din comuna Schela, ar fi fost lasata nesupravegheata de parintii care au plecat de acasa, iar la un moment dat ea a inceput sa bea vin dintr-o sticla in care ar fi crezut ca este suc.

Mama fetei spune ca atunci cand a ajuns acasa a vazut copila cum se straduia sa-si poata mentine echilibrul.

"Eu eram plecata la magazin, iar sotul taia lemne aproape la un vecin. Cand am ajuns acasa am gasit-o pe fata langa masa; era in patru labe, nu stiam ce are, dar apoi am vazut ca lipseste vin din sticla si ne-am dat seama ce s-a intamplat. Mergea impletnicita...da. Asa a fost ceasul... in loc de suc a fost vin", afirma mama fetei, Ileana Andone, de 35 de ani.

Fata a fost preluata ulterior cu o ambulanta si transportata la Spitalul de Copii 'Sfantul Ioan' din Galati, medicii stabilind ca prezenta o alcoolemie de 1 la mie in sange.

"Am intervenit cu un echipaj de ambulanta in cazul unui copil, o fetita din Schla, care, pe fondul ingestiei accidentale de alcool, a intrat in coma etanolica", a declarat medicul Domnica Ursu de la Serviciul Judetean de Ambulanta Galati.

Fata a ramas internata in spital, insa starea ei este buna in momentul de fata.

"La noi a ajuns in stare euforica, prezenta o alcoolemie de 1 la mie care este periculoasa pentru copii. Nu a avut nevoie de spalaturi pentru ca a varsat de mai multe ori", a spus Silvia Dinescu, medic la Spitalul de Copii din Galati.

Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Galati a demarat o ancheta sociala in acest caz.

"Este vorba despre o fata de 5 ani si 9 luni care, iar din primele date reise ca ar fi baut accidental vin dintr-o sticla de suc. Ea provine dintr-o familie numeroasa, mai are inca sase frati, fiind cea mai mica. Din discutiile avute cu asistentul social din comunitate reiese ca nu este o familie cu probleme, parintii nefiind cunoscuti ca si consumatori de alcool. In urma anchetei se va stabili daca a fost vorba despre neglijenta sau de o intamplare nefericita", a declarat directorul adjunct al DGASPC Galati, Ciprian Groza.

Fata va mai ramane un timp in spital sub supravegherea medicilor.