Aproximativ 30 de jurnalisti din presa locala din Timisoara au continuat protestul fata de primarul municipiului, Nicolae Robu (PNL), care a spus despre acestia ca sunt "paraziti sociali" si i-a comparat cu "prostituatele", parasind sala de conferinte de la Primaria Timisoara.

Cei aproximativ 30 de jurnalisti din Timisoara s-au prezentat la conferinta de presa de marti, de la Primaria Timisoara, insa, in momentul in care primarul Nicolae Robu a inceput sa vorbeasca, jurnalistii au parasit sala de conferinte, in semn de protest fata de declaratiile edilului din ultima perioada.

"Este un gest fara precedent al presei din Timisoara, ne-am decis toti sa plecam din conferinta domnului primar, deoarece nu mai acceptam limbajul suburban pe care il foloseste cu noi, nu mai acceptam sa fim acuzati ca suntem in slujba vreunui partid fara nominalizari, fara ca domnul primar sa vina cu dovezi in acest sens. Nu mai acceptam bataia de joc pe care domnul primar o face de cativa ani incoace", a declarat Bogdan Marta, redactor - sef Tion.ro, pentru News.ro.

"Acest protest inseamna un gest de normalitate. Pana la urma jurnalistii din Timisoara nu pot fi jigniti la infinit de un personaj care pretinde ca este profesor universitar doctor inginer, dar nu are un comportament de minim sapte ani de acasa. Este gestul jurnalistilor de a incerca sa isi protejeze dreptul de a-si face meseria asa cum se cuvine, de a le fi respectat dreptul de adresa intrebari si a critica persoanele publice, politicieni, reprezentanti ai autoritatilor locale", a declarat Dragos Bota, editor - sef Pressalert.ro, pentru News.ro.

Jurnalistii din Timisoara au decis ca, in semn de protest, timp de doua saptamani, numele primarului Nicolae Robu si fotografii sa nu mai apara in presa locala.

Cu toate ca jurnalistii au parasit sala de conferinte, Nicolae Robu a continuat sa sustina conferinta de presa.

Liderii institutiilor media locale, editori si corespondenti din Timisoara au semnat o scrisoare de protest in cadrul careia condamna ferm atitudinea primarului municipiului, Nicolae Robu (PNL), fata de jurnalisti, despre care a spus ca sunt "paraziti sociali", "ultrapenibili" sau "indivizi si individe fara minte si fara caracter, care, in loc sa informeze, dezinformeaza si calomniaza"