Coloana de automarfare formata inca de luni in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II (autostrada pan-europeana) a ajuns la peste 15 kilometri, unii soferi spunand ca asteapta pana la zece ore pentru control. Autoritatile sustin ca se lucreaza la capacitatea maxima a punctului, insa sute de TIR-uri continua sa vina la granita, astfel ca si la Varsand, unde luni se astepta 10 minute, acum se sta peste trei ore, transmite Agerpres.

Coloana de automarfare de la granita cu Ungaria, de pe autostrada, a crescut in ultimele 24 de ore, contrar asteptarilor autoritatilor, care considerau ca aceasta se va micsora pana marti, cand traficul ar fi urmat sa revina la normal in PTF Nadlac II.

In 24 de ore, respectiv de luni dimineata si pana marti dimineata, 1.426 de automarfare au iesit din tara doar prin PTF Nadlac II, ceea ce inseamna 60 pe ora, respectiv un camion verificat in fiecare minut.

Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Mihaela Les, a declarat pentru News.ro ca s-a lucrat continuu la capacitate maxima, respectiv pe patru artere de iesire din tara pentru camioane, dar coloana de automarfare a crescut fata de luni.

Astfel, conform reprezentantilor Primariei Nadlac, coloana de pe autostrada pan-europeana a ajuns la peste 15 kilometri.

Soferii reclama ca asteapta zece ore sa ajunga la controlul documentelor, insa Politia de Frontiera sustine ca se asteapta sase ore.

Sute de camioane au ales sa mearga la Varsand, unde luni se astepta zece minute, insa marti si acolo se formase o coloana, iar timpii de asteptare pentru control au depasit trei ore.

La Nadlac I, pe DN 7, se astepta aproximativ doua ore, iar la Bors, in Bihor, o ora.

Luni, autoritatile declarau ca aglomeratia este obisnuita inceputului de saptamana, in conditiile in care in weekend se aduna camioane la granita pentru ca Ungaria nu permite accesul acestora in zilele libere si in sarbatorile legale.

In plus, numarul de automarfare ajunse la granita a fost mai mare decat de obiecei, pentru ca multe au venit din Bulgaria, unde au fost blocate saptamana trecuta din cauza zapezii si a unor restrictii impuse de autoritati. Odata traficul reluat, numeroase camioane au traversat Romania in acelasi timp, avand ca destinatie Spatiul Schengen.