Copiii luati de pe strada de tatal lor fara acordul mamei au fost gasiti in Bucuresti, potrivit Digi 24. Cei trei au fost descoperiti de autoritati in Bucuresti, langa Ambasada Greciei. Politia din Prahova a inceput sa-i caute dupa ce a fost sesizata luni de o femeie din localitatea Varbilau, mama a doi copii, de 8 si 10 ani, despre faptul ca cei doi copii ar fi fost luati de tatal lor, fara acordul sau.

UPDATE 09:03Jandarmeria Romana informeaza ca cei cautati au fost depistati in jurul orei 7.30 in zona Ambasadei Greciei. "Barbatul, care a cooperat cu jandarmii, si cei doi copii au fost predati autoritatilor si se afla la Sectia 8 de Politie. Ei urmeaza sa fie preluati de politistii din Prahova", se spune intr-un comunicat de presa.

Politistii demarasera luni cautarile, minorii fiind dati in urmarire si in consemn la frontiera.

Potrivit Digi 24, barbatul si cei doi copii au fost identificati marti dimineata in jurul ambasadei Greciei. Jandarmul care se afla in postul de paza l-a recunoscut din pozele distribuite fortelor de ordine si l-a chemat pentru a-l legitima.

Tatal, care era impreuna cu cei doi copii - Micheloudakis Kalliopi si Micheloudakis Georgios - nu s-ar fi opus legitimarii. La fata locului a venit un echipaj de politie iar barbatul a fost dus la o sectie de politie.

Printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, tatal nu avea drept de vizita si ar fi luat copiii de pe strada, in timp ce se aflau cu o vecina a mamei, care ii luase de la scoala, potrivit news.ro.

Conform Politiei, din declaratia mamei copiilor, barbatul are antecedente penale in Grecia, sustinand ca a fost condamnat pentru trafic de stupefiante. In perioada 2008-2013, ei au locuit in Grecia, iar in 2013 femeia si copii au venit in tara.

Tatal i-a mai rapit pe copii si in 2014 si i-a dus in Grecia.

Femeia a alertat autoritatile, a mers dupa ei in Grecia si i-a adus inapoi in tara. In 2016, s-a emis hotarare judecatoreasca definitiva de custodie exclusiva a copiilor, in favoarea mamei, tatal neavand drept de vizita.

In 2017, barbatul - Micheloudachis Georgios - a venit din nou in tara, i-a urmarit cu masina, atat pe copii, cat si pe femeie, iar aceasta a alertat autoritatile si politistii s-au deplasat la fata locului.

La vederea acestora, barbatul a plecat. Politia spune ca el nu savarsise nicio fapta penala sau contraventionala pentru a putea fi tras la raspundere.