Intr-o delcaratie pentru ziare.com, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului, Florian Coldea, spune ca decizia amanarii a fost luata unilateral de comisia SRI, pe motiv ca ora la care a fost programata audierea a fost 14.00 si s-a considerat ca lucrarile s-ar prelungi pana seara tarziu.

Florian ColdeaFoto: Agerpres

Claudiu Manda a confirmat la Antena 3 ca ceea ce a declarat Florian Coldea pentru Ziare.com este adevarat. El a dat insa vina pe presa, afirmand ca ar fi interpretat gresit declaratiile sale.

Comisia i-a mai audiat pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pe fostul sef al SRI, actualul ambasador in Statele Unite, George Maior.

Initial, luni dimineata, Manda a precizat ca a stabilit cu Florian Coldea sa amane audierea pentru saptamana viitoare avand in vedere ca acesta este 'putin racit', iar saptamana viitoare va fi mai mult timp la dispozitie deoarece audierea va putea incepe de la ora 11.00 si nu de la ora 14.00 cum era programata marti.

"Mi-am dat seama din experienta cu domnul Maior ca dureaza destul de mult sa clarificam lucrurile discutate in comisie. Cred ca la domnul Coldea vom avea si mai multe lucruri care l-au vizat pe domnul Coldea, deci va fi o intalnire mai mult de sase ore. Atunci am cazut de comun acord ca audierea sa fie pe data de 13 martie, de la ora 11,00. Am mai convenit cu dansul sa ne vedem inainte cu o jumatate de ora la mine la birou", a adaugat senatorul PSD.