Magistratii Judecatoriei Slobozia au admis luni, in prima instanta, cererea de eliberare conditionata formulata de fostul impresar Ioan Becali, relateaza Agerpres. Decizia instantei nu este definitiva.

Ioan Becali (foto arhiva)Foto: Hotnews

Potrivit deciziei Judecatoriei Slobozia, instanta "dispune liberarea conditionata a petentului-condamnat Becali Ioan, detinut in Penitenciarul Slobozia, pentru restul ramas neexecutat din executarea pedepsei de 7 ani si patru luni de inchisoare, aplicata prin sentinta penala pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti".

Fostul impresar a fost incarcerat cu doar doua saptamani in urma, pe 20 februarie 2018, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat definitiv in dosarul mitei pe care a dat-o fostei judecatoare Geanina Terceanu pentru a-l achita in dosarul Transferurilor.

Fratele sau, Victor Becali, a primit, in acelasi dosar, 5 ani si 8 luni inchisoare cu executare.

Instanta suprema a respins apelurile celor doi, fiind mentinute pedepsele date in noiembrie 2016 de Curtea de Apel Bucuresti.

In acelasi dosar, Cristian Borcea, fost presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, a fost achitat. Initial, Borcea primise la Curtea de Apel Bucuresti o pedeapsa de 7 ani si 10 luni inchisoare. El se afla in prezent la Penitenciarul Jilava, unde executa o condamnare de 6 ani si 4 luni primita in dosarul transferurilor din fotbal.

Fosta judecatoare Geanina Terceanu a fost condamnata la 7 ani, de la aceasta fiind confiscata si suma de 185.000 euro, banii reprezentand mita primita.