Pompierii valceni intervin duminica seara la Maldaresti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul neconform de deseuri din localitate, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Valcea, Catalin Popescu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat ca dupa cercetarile preliminare s-a stabilit ca depozitul de deseuri s-a autoaprins. Incendiul se manifesta la adancime, fara degajari mari de fum.

Pompierii intervin cu motopompe alimentate din raul Cornatel, care trece prin zona, dar din cauza terenului moale, nu pot interveni cu autospeciale.

La interventie, pompierii folosesc si un utilaj al Primariei Maldaresti, cu ajutorul caruia disloca deseurile. In mare parte, depozitul neconform de la Maldaresti este acoperit cu zapada.

Purtatorul de cuvant al ISU Valcea a precizat ca pompierii vor interveni pana la lichidarea incendiului.

La depozitul neconform de deseuri de la Maldaresti, pompierii au intervenit pentru singerea unor incendii si in anul 2017. Depozitul a fost inchis in luna iulie 2017 si ulterior, in cursul verii, au izbucnit mai multe incendii cu degajari de fum persistent ce s-a imprastiat pe o distanta de 20 de kilometri.