Un barbat din comuna galateana Pechea, suspectat ca si-a ucis, joi, pe strada, fosta iubita cu lovituri de cutit, din cauza ca aceasta nu mai voia sa se impace cu el, dupa ce s-a intors la sotul ei si la cei doi copii, a fost retinut si va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru omor, anunta News.ro. Femeia facuse cateva sesizari la Politie referitoare la comportamentul agresiv al fostului iubit, ultima fiind din 2 februarie anul acesta.

Barbatul, care a fost audiat la Postul de Politie din comuna galateana Pechea, fiind suspectat ca si-a ucis fosta iubita cu mai multe lovituri de cutit, a fost retinut.

Potrivit anchetatorilor, Vasile Petcu, de 42 de ani, cunostea programul obisnuit al femeii, Violeta Mirica, in varsta de 33 de ani, care lucra ca vanzatoare la un magazin, a urmarit-o pe aceasta si in urma unor discutii in contradictoriu avute pe strada i-a aplicat mai multe lovituri de cutit in zona gatului.

"Incerca sa se impace cu ea, avusesera o relatie extraconjugala, dar ea nu voia sa se impace si au avut mai multe discutii de-a lungul timpului. Deoarece cunostea programul de lucru al victimei, s-a inarmat cu un cutit, a urmarit-o pe DJ 255, iar in dreptul unor imobile, a suprins-o pe victima, cel mai probabil pe fondul unor discutii contradictorii, si i-a aplicat acesteia multiple lovituri de cutit in zona gatului, producandu-se o hemoragie externa masiva", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, Oana Hancu.

Se pare ca barbatul i-a aplicat femeii circa 17 lovituri de cutit in zona gatului si a fetei.

In trecut, femeia, care este casatorita si are doi copii, a facut mai multe plangeri la Politie pe numele barbatului cu care avusese o relatie extraconjungala.

De altfel, femeia se intorsese la sotul ei si la cei doi copii.

"In decembrie 2016, la Postul de Politie de la Pechea a fost inregistrata o plangere a victimei cu privire la faptul ca fostul ei concubin, un barbat de 42 de ani, ar fi urmarit-o de mai multe ori in timp ce se deplasa pe drumul dintre domiciliu si locul de munca fara insa sa-i adreseze niciun cuvant. Ca urmare a sesizarii, politistii au intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de hartuire si in prima faza a fost dispusa inceperea urmarii penale in rem. In urma cercetarilor, in luna martie 2017, in dosar a fost dispusa continuarea urmarii penale fata de suspect, deoarece au existat probe care sa conduca la continuarea urmarii penale fata de el. A mai fost o sesizare a femeii in luna aprilie 2016 cu privire la faptul ca fostul concubin i-a adresat injurii si cu aceasta ocazie politisti i-au aplicat barbatului o sanctiune contraventionala pentru adresare de injurii in public. Ultima data pe 2 februarie 2018, femeia a sesizat din nou organele de politie cu privire la faptul ca in ziua respectiva, fostul ei iubit, aflandu-se pe drumul comunal s-a indreptat cu bicicleta spre ea, dar atat, nu ca a jignit-o sau amenintat-o, pur si simplu ca se tinea dupa ea, o urmarea, barbatul fiind sanctionat contraventional", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Galati, Gabriela Costin.

Barbatul a fost retinut si va fi prezentat vineri instantei Tribunalui Galati cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de omor.