Cursurile din Capitala si din noua judete vor fi suspendate integral, vineri, din cauza vremii nefavorabile, in timp ce in alte patru judete, respectiv Giurgiu, Cluj, Tulcea si Brasov, vor fi inchise doar anumite unitati de invatamant, potrivit datelor transmise, joi seara, de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si citate de News.ro.

IarnaFoto: Agerpres

Astfel, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cursurile scolare vor fi suspendate integral in judetele Arges, Braila, Calarasi, Constanta, Dolj, Ialomita, Ilfov, Olt, Teleorman si in municipiul Bucuresti.

In acelasi timp, in judetul Giurgiu toate unitatile de invatamant sunt inchise, cu exceptia a cinci gradinite cu program prelungit din municipiu.

Mai sunt unitati inchise in judetele Cluj (Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu" din Campia Turzii are centrala termica defecta), Tulcea (14 unitati de invatamant sunt inchise) si Brasov (la Colegiul National "Vasile Racovita" din Brasov nu se desfasoara cursuri din cauza unor probleme la sistemul de alimentare cu gaze).

"Informatiile au fost comunicate de inspectoratele scolare judetene si de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in cursul zilei de 1 martie, in urma deciziilor luate la nivel local in comandamentele pentru situatii de urgenta", anunta Ministerul Educatiei.

MEN precizeaza ca orle vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Meteorologii anunta ca, pana duminica, vor fi precipitatii mixte si polei, ninsori moderate cantitativ si strat consistent de zapada, intensificari ale vantului in special in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Banat si pe arii mai restranse in restul teritoriului.

De asemenea, ANM instituie cod galben de ger in Maramures, Crisana, Banat, vestul Olteniei si cea mai mare parte a Transilvaniei si cod portocaliu in Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea si local in Oltenia.