Guvernul nu doreste sa transmita nimic despre intalnirea de joi dintre premierul Viorica Dancila si Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Intrebat de jurnalisti de ce la inceputul sedintei de Guvern, premierul nu a facut nicio referire la aceasta intalnire, care se incheiase cu cateva minute inainte, purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a spus ca nu are niciun comentariu de facut. Acelasi lucru a raspuns si cand a fost intrebat daca Executivul va emite macar un comunicat de presa.

Nelu BarbuFoto: Guvern

La insistentele jurnalistilor, Nelu Barbu a mai spus ca nu are mandat sa vorbeasca despre acest subiect. Dupa alte insistente, purtatorul de cuvant a afirmat ca au fost luari de pozitii in spatiul public din partea Guvernului de-a lungul timpului si nu sunt altele suplimentare. "Stiti foarte bine ca au fost intalniri de-a lungul timpului, au fost tot felul de luari de pozitii in spatiul public din partea Guvernului. Nu am nimic suplimentar", a spus Nelu Barbu.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a efectuat joi o vizita in Bucuresti, intalnindu-se cu premierul Viorica Dancila, cu presedintele Klaus Iohannis, cu sefii partidelor de la putere si sefii partidelor din opozitie. Toti acestia au transmis comunicate sau au facut declaratii, cu exceptia premierului.