Peste o suta de angajati ai Primariei Deva vor primi, incepand de joi, preavizele de concediere colectiva, dupa ce Consiliul Local a aprobat, in urma cu o saptamana, noua organigrama a institutiei, la final numarul posturilor din administratia locala urmand sa scada la aproximativ 700, a declarat primarul Florin Oancea, citat de Agerpres. Liberalul Oancea a castigat anul trecut postul de primar in cadrul alegerilor partiale din noiembrie.

"Vor pleca din primarie 109 persoane. (...) Costurile salariile erau foarte mari si nu le mai puteam suporta de la bugetul local. Acesta este motivul pentru care am luat aceasta decizie dureroasa, dar absolut necesara. A durut, stiu ca doare, sunt alaturi de oameni, dar sunt convins ca fiecare isi va gasi un alt loc de munca", a afirmat primarul municipiului Deva.

El a aratat ca are nevoie de o echipa de profesionisti, mai supla, cu care sa poata lucra la un nivel de care cetatenii sa fie multumiti.

"De unul singur nu pot sa fac foarte multe lucruri, in fiecare zi, de dimineata pana seara, pentru ca sunt probleme care tin de curatenie, sunt probleme sociale, sunt alte aspecte care tin de dezvoltarea unui oras. Eu lucrez cu o echipa, iar acea echipa trebuie sa fie una de profesionisti si mult mai supla comparativ cu ceea ce a fost anterior", a spus Oancea.

Noua organigrama prevede transformarea unor servicii si directii din cadrul Primariei Deva, intre acestea numarandu-se Politia Locala, Serviciul de Intretinere si Gospodarie Municipala si Serviciul de Cadastru. De asemenea, Directia Tehnica se va transforma intr-o structura complexa, denumita Directia Deva 2020, care se va ocupa de punerea in aplicare a strategiilor de dezvoltare a municipiului pentru urmatorii ani.