Prima actiune publica externa a Casei Regale de anul acesta, o vizita a Principelui Radu in Arabia Saudita

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 1 martie 2018, 9:21 Actualitate | Esenţial


Principele Radu, vizita in Arabia Saudita
Foto: Casa Regala
Alteta Sa Regala Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane, intr-o vizita in Emiratele Arabe Unite, in zilele de 26-28 februarie 2018. A fost prima vizita externa a Familiei Regale a Romaniei in anul 2018 si prima actiune publica externa a Familiei Regale dupa trecerea la cele vesnice a Regelui Mihai I, potrivit Casei Regale.

Alteta Sa Regala a efectuat vizita in compania presedintelui Consiliului National al Rectorilor din Romania, profesorul universitar Sorin Cimpeanu, si a 17 rectori reprezentand mari universitati din Bucuresti si din tara. Pe parcursul sederii in Emiratele Arabe Unite, Principele Radu a fost prezent in Emiratele Abu Dhabi, Dubai, Sharjah si Ajman, scrie sursa citata.

Comunicatul casei Regale:

"Vizita Principelui Radu a inceput luni, 26 februarie 2018, la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Luni dimineata, la Universitatea Zayed din Abu Dhabi, Principele Radu s-a intalnit cu Alteta Sa Seica Loubna bint Khaled Al Qasemi, presedintele institutiei. Au fost prezenti la intalnire ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei la Abu Dhabi, Excelenta Sa dl Adrian Macelaru, profesorul universitar Sorin Cimpeanu, consulul general al Romaniei la Dubai, doamna Nicoleta Teodorovici, precum si vicepresedintele Universitatii Zayed. Principele si ceilalti oaspeti romani au vizitat modernul campus al universitatii, fondata de Seicul Zayed bin Sultan Al Nahyan cu exact 20 de ani in urma.

Principele Radu si Seica Loubna au discutat despre colaborarea dintre Universitatea Zayed si universitati si organizatii din Romania, in care studenti si profesori sa faca un schimb de experienta profesionala in domenii precum mass-media, arte vizuale, IT, business si activitati sociale.

La Ministerul Educatiei al Emiratelor Arabe Unite, Principele Radu a fost primit de ministrul Educatiei, Excelenta Sa domnul Hussain Bin Ibrahim Al Hammadi. La intalnire a luat parte, in afara de oficialii romani, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Emiratelor Arabe Unite la Bucuresti, Excelenta Sa domnul Ahmed Abdullah Saeed Bin Saeed Almatrooshi.

Alteta Sa Regala, profesorul Sorin Campeanu si ambasadorul Romaniei au discutat cu ministrul despre legatura pe care o pot stabili in mod direct numeroasele universitati romanesti prezente, prin rectorii lor, in aceasta vizita, si cele mai importante universitati din Emirate. Au fost evocate domenii precum IT, fizica optica, inaltele tehnologii si stiintele aero-spatiale.

In cursul dupa-amiezii de luni, Alteta Sa Regala Principele Radu a vizitat Marea Moschee Seicul Zayed din Abu Dhabi. Constructia a inceput in anul 1996 si s-a incheiat in anul 2007. Seicul Zayed, care a pus piatra de temelie a monumentului (dar a decedat inainte de incheierea lucrarilor, in anul 2004), a dorit ca moscheea sa fie o intruchipare a aspiratiilor pentru toleranta si generozitate, intelegere si umanitate.

Anul acesta se implinesc o suta de ani de la nasterea Seicului Zayed, fondatorul Emiratelor Arabe Unite, considerat parintele natiunii.

Miercuri, 28 februarie 2018, Alteta Sa Principele Radu a vizitat Emiratele Dubai, Sharjah si Ajman.

In cursul diminetii, Alteta Sa Regala, insotita de ambasadorul Romaniei, de consulul general si de profesorul universitar Sorin Cimpeanu, a vizitat Universitatea Americana din Sharjah. Fondata acum douazeci de ani de Alteta Sa Seicul Sultan bin Muhammad Al Qasimi, Emirul din Sharjah, institutia de invatamant superior, organizata ca o entitate non-profit, gazduieste cinci mii de studenti din 100 de tari ale lumii, printre care si Romania. Facultatile de business, arhitectura si inginerie sunt printre cele mai apreciate in intreaga lume.

Universitatea doreste sa includa Romania printre tarile in care studentii si cei care urmeaza cursuri post-universitare sa mearga, in cadrul anilor lor de studii. Alteta Sa Regala a propus cancelarului universitatii, Dr. Bjorn Kjerfve, ca universitati romanesti cu profil de economie, inginerie si arhitectura sa devina partenere cu Universitatea Americana din Sharjah, pentru a primi in tara noastra studenti, masteranzi si doctoranzi ai universitatii din Sharjah, pentru o perioada a studiilor lor.

In continuare, Principele Radu si oficialii romani au vizitat Emiratul Ajman, unde s-au intalnit cu conducerea Universitatii de Medicina a Golfului.

Alteta Sa Regala s-a intalnit cu dr. Thumbay Moideen, fondatorul si presedintele universitatii, creata acum douazeci de ani. Particularitatea acestei universitati este ca poseda propriul spital, deschis pacientilor din Emiratul Ajman si din intreaga federatie.

Universitatea cuprinde facultati de medicina generala, pediatrie, stomatologie, farmacie si are cursuri pentru studenti, masteranzi, doctoranzi, dezvoltand totodata o ampla activitate de cercetare stiintifica.

Universitatea doreste sa-si extinda activitatea in Romania. Alteta Sa Regala s-a intalnit, in cadrul vizitei, si cu cancelarul universitatii, profesorul Hossam Hamdy, caruia i-a sugerat sa initieze o colaborare cu Romania intr-una din zonele cu puternic potential balneo-climateric.

In cursul dupa-amiezii si serii, Principele Radu a participat, in Dubai, la Centrul Ismaelit, la o ampla intalnire dedicata invatamantului superior romanesc. Au fost prezenti rectori din 17 universitati din Romania, membri ai Corpului Diplomatic acreditat in Emiratele Arabe Unite, reprezentanti ai unor universitati si companii din Abu Dhabi, Dubai si Sharjah. Seara a fost gazduita cu generozitate de Centrul Ismaelit, organizata de Ambasada Romaniei la Abu Dhabi si de Consulatul General al Romaniei la Dubai si initiata de Consiliul National al Rectorilor din Romania, condus de profesorul universitar Sorin Cimpeanu."


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1384 vizualizari

 • +2 (12 voturi)    
  Nu exista nicio casa regala (Joi, 1 martie 2018, 9:49)

  Cozmin30 [utilizator]

  Ca sa poti spune ca esti duce, trebuie sa ai un ducat, ca sa poti spune ca esti conte, trebuie sa ai un comitat, ca sa poti spune ca esti principe, trebuie sa ai principat, ca sa poti spune ca esti rege, trebuie sa ai un regat.
  Sa terminam cu prostiile.
  Romania este REPUBLICA !!!
  Nu are niciun rege, nu are nicio regina, nu are niciun print mostenitor, nu are nicio casa regala.
  Romania a avut un fost rege, care a abdicat pentru el si pentru toti mostenitorii sai inainte de a se fi casatorit si de a fi avut copii.
  Franta a avut regi si imparati sute de ani. Monarhia a fost abolita in Franta, iar astazi nu mai are nimeni tupeul sa spuna ca este regele Frantei, printul mostenitor al Frantei.
  Germania a avut regi sute de ani. Monarhia a fost abolita in Germania, iar astazi nu mai are nimeni tupeul sa spuna ca este regele Germaniei, printul mostenitor al Germaniei.
  Austria a avut regi si imparati sute de ani. Monarhia a fost abolita si astazi nu mai are nimeni tupeul sa spuna ca este regele Austriei, printul mostenitor al Austriei.
  Constitutia republicana a tarii a fost votata de mai multe ori dupa plecarea ocupantului sovietic, deci nu se poate afirma ca forma de guvernamint de astazi a fost impusa de rusi.
  Statul trebuie sa recupereze bunurile retrocedate ilegal fostului rege.
  Ar fi bine ca guvernul sa verifice cu ce bani au fost cumparate proprietatile fostului rege.
  Nu cumva banii provin din acte de coruptie, comise de Carol II ?
  Nu cumva Carol II era mituit de marii industriasi Malaxa si Ausnit pentru a le oferi contracte dezavantajoase pentru stat, dar cu profituri de o mie la suta (1000%) pentru industriasi ?
  Nu cumva Carol II percepea comision de la Casele de pariuri, de la Casele de jocuri de noroc si chiar de la Casele de toleranta ?
  Iata ce spun documentele :
  In 7 iunie 1931, Malaxa si Aușnit s-au dus la rege cu o geantă cu 100 de milioane de lei, o sumă enormă pentru vremea aia și i-au oferit-o, dupa care au urmat contracte oneroase de stat pentru industriasi
  • +1 (1 vot)    
   Nu e prima data cand te aud cu ,,conte (Joi, 1 martie 2018, 19:02)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin30

   si comitat". ,,Comitatul" are un ,,comite" , care este o functie de stat (un fel de guvernator), si nu una de rang nobiliar. Un ,,comite" poate sa fie si un conte, sau un baron, sau chiar numai un burghez
   Un conte are un domeniu nobilar ne-numit anume.
   La fel si baronul sau cavalerul.
   Numai ducele si marchizul au un ,,ducat" (provincie de interior) sau o ,,marca" (provincie de granita - la francezi numai)
 • -3 (5 voturi)    
  cine-i cu adevarat in spatele comediei ? (Joi, 1 martie 2018, 10:01)

  sareta [utilizator]

  Johannis sa-si dea demisia! Familia Regala sau familia Prezidentiala ....Regat sau Republica ,cineva sa puna punct comediei .Mai avem Rege si Imparat ?Cand vor ajunge si ei in Arabia Saudita ?
 • +4 (6 voturi)    
  Am o nelămurire (Joi, 1 martie 2018, 11:04)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Pe banii cui e plimba actorașul și în ce calitate? E în misiune sau în scop turistic?
 • +4 (4 voturi)    
  de fapt l-au luat si pe el (Joi, 1 martie 2018, 12:28)

  Boa [utilizator]

  cand citesti titlul pompos ce anunta vizita "Principelui Radu in Arabia Saudita", te aspteti sa vezi ca s-a intalnit macar cu cineva din casa regala, au luat cina impreuna, a primit un soim in dar si a dat o capra in schimb.

  Cand colo "principele" a fost anexa delegatiei romanesti, a mers dupa Campeanu care a fost seful delegatiei romanesti in povestea asta. Adica vice-versa fata de cum da de inteles acest articol.

  Mai pe romaneste: cineva, nu spun cine, persoana importanta, i-a platit deplasarea dlui colonel Duda pe bani publici asa, de gest.
  Altfel era uimitor sa fi fost primit de casa regala saudita fostul actor ce a interpretat rolul de neuitat al lui Gigi Stamatescu (ofițer, iubitul Mizei din Titanic Vals, dupa cum spune wiki).

  Asta nu e stire, e o parodie, are un umor involuntar nebun.
  Parca ti-e jena sa razi de saracul bufon, dar iti revii cand il vezi cat de tzantzosh is joaca rolul de oportunist sef al fostei case regale.
 • +1 (3 voturi)    
  Corect este sa spuna: (Joi, 1 martie 2018, 16:44)

  Rahan5 [utilizator]

  Casa Regala - Versiunea Mihai I.
  ca la Box : Centura cu versiunile WBA, WBC, IBF, WBO etc.
  Mai sunt cel putin 9 Versiuni cunscute:
  1) Casa Regala, Versiunea Paul I de Romania cu bunica Lambrino
  2) Casa Regala-Versiunea sorei lui Carol I, Stephanie de Hohenzollern-Sigmaringen
  3) Casa Regala-Versiunea sorei lui Carol I, Prințesa Marie de Hohenzollern-Sigmaringen
  4) Casa Regala- Versiunea fratelui lui Carol I, Frederic de Hohenzollern-Sigmaringen
  5) Casa Regala-Versiunea fratelui lui Carol I, Anton de Hohenzollern-Sigmaringen
  6-7) Casele Regale Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen (cea din care s-a nascut Ferdinad), dar care a avut alti 2 frati : Wilhelm + Karl Anton.
  8) Casa Voivodala a Musatinilor lui Stefan cel Mare
  invingator in Codrii Cosminului a Armatei Polonezilor (a neamului lui Radu Duda).
  9) Casa Voivodala a Patrascilor, a lui Mihai Viteazu, inlaturat de la putere in Muntenia de Armata Polonezilor (a neamului lui Radu Duda) la 1600.
  Mai sunt copii lui Ferdinand: Marioara, Elisabeta, Maria, Nicolae
  Ileana, Mircea.
  In afara lui Carol al Il-lea, care seamana cu Ferdinand cat de cat, toti ceilalti nu semanau cu Ferdinad, si nu sunt dovezi ca ar fi copii ai lui Ferdinad, si nu copii avuti de principesa Maria cu diversii sai amanti. Deci nu au nici un drept la Coroana Romaniei.
  Mai mult, sunt informatii, ca Marioara a fost conceputa cu un aristocrat rus, tocmai pe la Moscova, intr-o calatorie cu ,,Trenul Regal".
  Sarbii au aflat ,,schema", asa ca s-au grabit sa o marite pe Marioara cu viitorul Rege al lor: ,,Regele Yugoslaviei", si erau bucurosi ca Marioara are un tata aristocrat rus. (rusii sunt inruditi strans cu sarbii).
  Deci, Serbia s-a ales din afacerea asta, cu o Regina cu tata ilegitim rus, iar Romania s-a ales cu rusinea. Normal ca sarbii, de atunci ,,privesc de sus" Romania. De altfel s-a observat aceasta aroganta fata de poporul roman si la ministrul Petre Daea, si la Ilie Sarbu, socrul lui Ponta.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by