DOCUMENT Curtea Constitutionala a admis partial o exceptie la Legea privind securitatea nationala a Romaniei. Ar putea fi afectate unele interceptari folosite in dosare de coruptie.

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 28 februarie 2018, 15:25 Actualitate | Esenţial


Judecătorii de la Curtea Constituțională
Foto: AGERPRES
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis partial, miercuri, o exceptie de neconstitutionalitate referitoare la Legea 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul institutiei. Nu este clar la acest moment daca exista dosare ale caror mandate de interceptare sunt afectate de aceasta decizie. Romania Curata explica aici miza contestarii la CCR.

UPDATE 15.35: CCR a confirmat printr-un comunicat informatia initiala publicata de Agerpres.

Astfel, CCR a admis, cu majoritate de voturi, excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma „aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români” cuprinsă în art.3 lit.f) din Legea nr.51/1991 privind securitatea națională a României este neconstituțională.

Articolul 3 litera f) arata ca constituie amenintari la adresa sigurantei nationale a Romaniei "subminarea, sabotajul sau orice alte actiuni care au ca scop inlaturarea prin forta a institutiilor democratice ale statului ori care aduc atingere grava drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor romani sau pot aduce atingere capacitatii de aparare ori altor asemenea interese ale tarii, precum si actele de distrugere, degradare ori aducere in stare de neintrebuintare a structurilor necesare bunei desfasurari a vietii social-economice sau apararii nationale".

Curtea a analizat exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolelor 3, 10, 11 si 13 din Legea 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, in forma anterioara modificarii prin Legea 255/2013, precum si a dispozitiilor articolului 13 din acelasi act normativ, in forma in vigoare.

In acest moment, interceptarile si filajele facute de SRI pe mandat de siguranta nationala (MSN) sunt folosite ca probe in dosarele penale care vizeaza infractiuni ce tin de siguranta nationala, dar si in cele de drept comun, arata un material realizat de Romania Curata. Tradus in cuvinte simple, aceasta inseamna ca:

- in prima varianta, SRI face interceptari si filaje pe MSN pentru infractiunea de terorism, de exemplu, si trimite probele la DIICOT pentru a instrumenta un dosar de terorism, infractiune care tine de siguranta nationala.

- SRI face interceptari pe MSN pentru infractiunea de terorism, dar afla si obtine probe totodata ca persoanele monitorizate au comis o crima (care nu are legatura cu terorismul) sau au facut evaziune fiscala ori au savarsit infractiuni de coruptie. In aceasta a doua varianta, SRI este obligat de lege sa trimita probele astfel obtinute la parchete sau DNA pentru a fi folosite in dosarele penale obisnuite, de drept comun, sa le spunem, care vizeaza infractiuni ce nu tin de siguranta nationala.

Aceasta a doua varianta a fost contestata la CCR ca fiind neconstitutionala de un grup de inculpati din Bihor in dosarul nr.1672D/2016 aflat pe rolul Curtii. E vorba de Beneamin Rus, Alexandru Kiss si altii.

UPDATE 15.35: Comunicatul integral al Curtii Constitutionale:


În ziua de 28 februarie 2018, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României, al art.11 alin.(1) lit.d) și al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.3, art.10, art.11 şi art.13 din Legea nr.51/1991 privind securitatea naţională a României, în forma anterioară modificării prin Legea nr.255/2013, precum şi a dispoziţiilor art.13 din acelaşi act normativ, în forma în vigoare.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.3 lit.a)-e) și g)-m), art.10, art.11 alin.(1) lit.d) și art.13 din Legea nr.51/1991 privind securitatea națională a României, precum și a dispozițiilor art.13 din același act normativ, în forma anterioară modificării prin Legea nr.255/2013.

De asemenea, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma „aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români” cuprinsă în art.3 lit.f) din Legea nr.51/1991 privind securitatea națională a României este neconstituțională.

Dispozitiile art.3 lit.f) Legea nr.51/1991 privind securitatea naţională a României, în forma anterioară modificării prin Legea nr.255/2013, au următorul cuprins: „Constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale a României următoarele: f)subminarea, sabotajul sau orice alte acţiuni care au ca scop înlăturarea prin forţă a instituţiilor democratice ale statului ori care aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români sau pot aduce atingere capacităţii de apărare ori altor asemenea interese ale ţării, precum şi actele de distrugere, degradare ori aducere în stare de neîntrebuinţare a structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice sau apărării naţionale.”

În argumentarea soluției de admitere pronunțate, Curtea a reţinut următoarele:

Pornind de la jurisprudența constantă a Curții Europene a Drepturilor Omului, potrivit căreia orice ingerință în drepturile și libertățile persoanei trebuie să fie „prevăzută de lege”, cerință care nu se limitează doar la stabilirea unui anumit temei legal în dreptul intern, ci vizează calitatea legii, care trebuie să fie accesibilă, clară și previzibilă, Curtea a analizat în ce măsură sintagma „aduc atingere gravă drepturilor şi libertăților fundamentale ale cetățenilor români” din cuprinsul art.3 lit.f) din Legea nr.51/1991 întrunește condițiile de claritate și previzibilitate.

Curtea a constatat că legiuitorul trebuie să realizeze o distincție între faptele care aduc atingere gravă drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și care pot fi calificate drept chestiuni ce țin de dreptul penal, cu consecința incidenței mijloacelor de drept penal și procesual penal, pe de o parte, și acele fapte care sunt îndreptate împotriva drepturilor și libertăților unei colectivități/comunități (de rasă, origine etnică, religie, etc), care, prin numărul de indivizi care îi aparțin, determină amploarea faptelor îndreptate împotriva acesteia, putând reprezenta o amenințare la adresa securității naționale, pe de altă parte.

Or, Curtea a observat că sintagma criticată nu realizează această distincție, ci se referă, în general, la atingeri grave aduse drepturilor şi libertăților fundamentale ale cetățenilor români, indiferent de calitatea de subiect individual sau colectiv a acestora. Astfel, din modul de redactare a sintagmei criticate, rezultă că se poate circumscrie unei amenințări la adresa securității naționale orice faptă/acțiune, cu sau fără conotație penală, care afectează un drept sau o libertate fundamentală. Consecința unei atare constatări este folosirea, în toate aceste cazuri, a mijloacelor intruzive circumstanțiate activității specifice culegerii de informații care presupun restrângerea exercițiului unor drepturi sau libertăți fundamentale ale persoanei, reglementate de Legea nr.51/1991 (de exemplu: interceptarea şi înregistrarea comunicaţiilor electronice, efectuate sub orice formă; localizarea, urmărirea şi obţinerea de informaţii prin GPS sau prin alte mijloace tehnice de supraveghere; interceptarea trimiterilor poştale, ridicarea şi repunerea la loc a acestora, examinarea lor, extragerea informaţiilor pe care acestea le conţin, precum şi înregistrarea, copierea sau obţinerea de extrase prin orice procedee, etc).

Pentru aceste motive, Curtea a constatat că reglementarea criticată contravine prevederilor constituționale ale art.1 alin.(5) referitoare la principiul legalității, în componenta referitoare la claritatea și previzibilitatea normei, art.26 referitor la viața intimă, familială și privată și art.53 referitor la restrângerea exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți fundamentale.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Curţii de Apel Oradea - Secţia penală şi pentru cauze cu minori.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8988 vizualizari

 • +37 (57 voturi)    
  ziua si coruptia (Miercuri, 28 februarie 2018, 15:46)

  dum_i [utilizator]

  Nu trece o zi fara ca lupta impotriva coruptiei sa fie distrusa, pas cu pas..

  Romania, tara bovinelor conduse de infractori.
  • +23 (37 voturi)    
   pai da (Miercuri, 28 februarie 2018, 16:05)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   si peste 3 luni mai trage tudorel o propunere de revocare pe motiv ca s-a marit numarul dosarelor prescrise.
   • +11 (31 voturi)    
    Membrii CCR devin dusmanii Romaniei! (Miercuri, 28 februarie 2018, 16:58)

    Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Interceptarile pe siguranta nationala facute de SRI au fost blocate de CCR! Cei care au hotarat asa ceva sunt dusmanii Romaniei!

    Cum ramane cu teroristii, spionii, lasand la o parte lupta anticoruptie care este si ea trecuta ca vulnerabilitate la siguranta nationala?
    • -8 (18 voturi)    
     si chiar si judecatorii :)) (Miercuri, 28 februarie 2018, 23:20)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

     sefa CSM (judecatoare) a refuzat sa participe la bilantul DNA
     sefa ICCJ a participat doar pentru a trage un semnal de alarma asupra situatiei din DNA si pentru a refuza ostentativ sa dea mana cu sefa DNA
     e clar ca si judecatorii devin dusmanii Romaniei :))
     • +7 (13 voturi)    
      De ce nu spui tot ce s-a vazut si s-a auzit ? (Joi, 1 martie 2018, 2:14)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      Tarcea l-a vorbit de rau pe Tudorel la sedinta de bilant anual a DNA !

      Eu cred ca mai curand judecatorii devin dusmanii PSD !
      • -2 (8 voturi)    
       De ce nu spui ce s-a vazut, (Joi, 1 martie 2018, 9:36)

       xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

       Tarcea a vorbit despre o criza in parchete, oare despre ce criza o fi vorba si cireasa de pe tort, cand s-a intors la prezidiu, Kovesi i-a intins mana, Tarcea s-a uitat in treacat la ea si a ignorat-o, asezandu-se la masa si lasand-o pe eroina cu mana intinsa!
       • +1 (3 voturi)    
        xgroho, ca de obicei te bagi ca musca (Joi, 1 martie 2018, 13:42)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        in lapte si cand crezi si tu ca ai marcat in sfarsit, esti semnalizat in ofsaid !

        De ce sa amintesc de lucrurile pe care le-a amintit deja fugaritul de Ghita ?

        Tot ceea ce imi spui tu ca am omis sa comunic, fusese deja spus. Doar atacul lui Tarcea la Tudorel fusese dat deoparte, fusese uitat. Oare de ce ?

        Concluzionand : mai ai pana sa ma prinzi pe mine cu ceva. Si stii de ce? Pt ca spre deosebire de tine, de Ghita si de altii (ii stii tu mai bine ca mine) eu nu sunt troll.

        PS. Deci, mai stai o tura ! :)
      • -1 (5 voturi)    
       l-a vorbit de rau? cand a zis ca e lume putina? :) (Joi, 1 martie 2018, 11:11)

       Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

       pai nici sefa CSM nu a fost, nici seful SRI nu a fost, poate s-a referit la ei :)
       pune paragraful unde Tarcea l-a vorbit de rau pe Tudorel, ca eu nu gasesc!
  • -15 (37 voturi)    
   va incurca rau drepturile omului si democratia (Miercuri, 28 februarie 2018, 16:43)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   si chiar si constitutia.
   • +2 (18 voturi)    
    Talharii preocupați de dreptul omului de a fura (Miercuri, 28 februarie 2018, 22:39)

    24alex24 [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    Ce sensibili sunt tâlharii la drepturile omului, democrație și Constituție! Dar cand sărăciți o țară întreagă, jupuiți oamenii de banul lor muncit și distrugeți viitorul copiilor lor, vă gândiți la drepturile omului și la Democrație!? Voi vă amintiți de Constituție numai când vă convine.
   • +3 (5 voturi)    
    Auzi, Ghitzulica...ca sa ne lamurim (Joi, 1 martie 2018, 9:35)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    in ce ape te scalzi (vorba vine) : Da' tu de cand fugi tata ?
    Ca ai tai sunt la putere de o groaza de ani !

    Inteleg ca pe tine nu te-au incurcat si nu te incurca "drepturile omului si democratia". Si nici macar Constitutia.

    PS. In cazul asta poate ca altfel ar ajunge mesajele tale la useri daca ai semna @Ghitza repatriatu' ! ;)
  • +4 (26 voturi)    
   mergem la ccr (Miercuri, 28 februarie 2018, 16:59)

   insist pana la capat [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   sa le cerem penalilor sa raspunda pentru faptele lor!

   Doar noi mai aparam Constitutia, ei sunt prostitutia!

   Slugi pesediste sa plece si sa lase Curtea fara prostituate!

   Jos tradiceanu, toader, dracnea si dorneanu!

   Abrogati si plecati, pe penali vreti sa-i scapati!
 • +25 (31 voturi)    
  Sigur fratilor, sa nu mai ramana nimic (Miercuri, 28 februarie 2018, 15:55)

  emil bobu [utilizator]

  si nimeni in tara.
 • -17 (47 voturi)    
  da, da (Miercuri, 28 februarie 2018, 16:03)

  Mazeta [utilizator]

  200.000 de mandate de ascultare pe siguranţa naţională şi n-au prins decât un singur terorist ... şi ăla oltean!
  • +15 (35 voturi)    
   si ce daca (Miercuri, 28 februarie 2018, 16:32)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   La siguranta nationala intra si coruptia. Si acolo productia la hectar e mare. Si inca ceva: doar hotii sunt deranjati de ascultari telefonice. Alora cinsititi, care n-au nimic de ascuns, nici o spaga de negociat, nici o interventie pe la un ministru de obtinut, alora nu le pasa de interceptari.
   • -8 (24 voturi)    
    La siguranta nationala (Miercuri, 28 februarie 2018, 17:00)

    asistat [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    intra si prostia si totusi uite, ai voie sa spui oricate ineptii pe hn si nu te interzice CCRu’!
    • +1 (1 vot)    
     poate in lumea voastra (Joi, 1 martie 2018, 14:29)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui asistat

     In republica psd asha o fi, orice e atentat la siguranta nationala, mai putin furtul. Iar cantitatea de prostie e data de ce scrie in programul de guvernare sau ce decreteaza seara badea si gidea la antena3. Da' cind esti asistat si traiesti din mila ciumei rosii, logica e afectata de programul de guvernare
   • 0 (20 voturi)    
    dar n-a intrat Hexifarma! (Miercuri, 28 februarie 2018, 17:22)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    sanatatea nu are legatura cu siguranta nationala!
  • 0 (14 voturi)    
   ciudat (Miercuri, 28 februarie 2018, 20:30)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Ciudat dar sunt multi care iti dau dreptate...

   Dupa cum ziceam mai sus, sunteti multi da' ...inteligenti rau
  • +2 (4 voturi)    
   Oltean fiind si vorbind in dodii, ma mir (Joi, 1 martie 2018, 8:38)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ca nu le-au trebuit chiar 400.000 de mandate! Cred ca a cedat psihic atunci cand a aflat de moartea subita a lui Abu Bakr al-Bagdadi...
 • +15 (37 voturi)    
  Dreptul tilharilor a furat in tihna (Miercuri, 28 februarie 2018, 16:06)

  bogdan1477 [utilizator]

  Cam cu asta se ocupa ciuma rosie si institutiile incalecate. Iar poporul PSD asteapta cuminte urmatoarele alegeri cind va primi iar un kil de ulei si 100 de lei in plus la salariu/pensie promisiune.
 • +14 (32 voturi)    
  Pe scurt (Miercuri, 28 februarie 2018, 16:37)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Furtul nu mai e un pericol pentru siguranta nationala. Romania nu merita sa mai existe ca stat. E un simplu teritoriu anexat de grupuri infractionale si mafioti, sub falsa denumire de 'partide', Cât despre CCR - cu Dorneanu, colab al criminalului Iliescu - ne indreptam spre groapa istoriei. Amin!
 • +3 (17 voturi)    
  Securitatea nationala (Miercuri, 28 februarie 2018, 17:04)

  CristiGex [utilizator]

  a carei Romanii? Aia pe care isi inchipuie politicienii ca o castiga la alegeri ca la tombola sau asta reala in care grija omului este sa plateasca intretinerea si facturile la timp si nu daca ii asculta STS'ul supararile telefonice?
 • +8 (16 voturi)    
  Stalin pe invers (Miercuri, 28 februarie 2018, 17:35)

  PuieMonta007 [utilizator]

  "A single death is a tragedy; a million deaths is a statistic".... cand au invatat de la comunisti stalinisti... ce sa te astepti?
 • +8 (18 voturi)    
  Inregistrarea lu Cosma e legala? (Miercuri, 28 februarie 2018, 17:40)

  PuieMonta007 [utilizator]

  Cum dreaq' inregistrarea cu un mandat "dubios" e nelegala iar cea fara mandat a lu' Cosma este legala. O sa zica dom'le era parte din conversatie deci avea dreptu'. In sediul DNA NU ai voie sa intri cu astfel de tehnica/obiecte de aceea esti si controlat la intrare. Incerca sa intri cu un reportofon sa vezi ce patesti. Ca sa vedeti unde bat: in raportul inspectiei problema de legalitate se invarte in jurul suportului pe care se afla inregistrarea nu pe inregistrare in sine. Insa aici e cheia. Suportul acela nu avea ce sa caute in sediul DNA... pam pam....
  • +5 (9 voturi)    
   Nu se pune problema asa ! (Joi, 1 martie 2018, 2:30)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui PuieMonta007

   Cosma poate sa-i inregistreze pe procurori cat vrea si cum vrea daca aia sunt fraieri si se lasa inregistrati. Chestiunea e daca inregistrarile au vreo valoare, pt ca asa cum cu ajutorul fotoshopului Dragnea poate ajunge sa arate precum Soliman Magnificul, tot astfel si o editare, o montare a unei inregistrari audio in care procurorul Onea ii spune limbricului ala de Cosma ca pleaca sa manance ajunge sa sune : "Plec sa-ti mananc familia..." etc...etc...etc...

   PS. Simply clever, n' est ce pas ?
   • +1 (3 voturi)    
    Le explici in zadar, PSD-istului cand (Joi, 1 martie 2018, 8:56)

    scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    ii spui de "montaj" ii fuge mintea automat la foarfeca si banda adeziva tip scotch...! Si chiar si Daddy cand in se face pofta sa trimita poze la Gratia cu el deghizat in Suleyman, cum crezi ca procedeaza? Sa-ti spun eu, intoarce cu fundul in sus intreg studioul Sahia-film, trezeste din somn toata echipa de machiaj iar pentru a intra mai usor in "pielea'' marelui sultan suna disperat si dupa maestrul Adrian Enescu.
    • +1 (1 vot)    
     Inseamna ca in curand or sa apara poze (Joi, 1 martie 2018, 14:02)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

     "in clar" cu el si cu Bombonica lui dementa luand cu asalt portile CC al PCR in ziua de 22 decembrie 1989 in fruntea unui detasament de teleormanence patrioatice : Papusha, Docila, etc !

     PS. Atunci chiar ca o sa dam... pardon, dar asta-i vorba... de Dracu' !
     • +1 (1 vot)    
      Am eu grija sa nu dam de (Joi, 1 martie 2018, 16:04)

      scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

      nimeni si de nimic, stai linistit...!
 • +12 (22 voturi)    
  CCR (Miercuri, 28 februarie 2018, 18:03)

  Geo7 [utilizator]

  Daca CCR-ul ar decide constitutional in spiritul respectarii spiritului separarii puterilor in stat, psd-ul nu ar avea prea mare succes. Insa psd-ul are infiltrati in CCR indivizi fara coloana vertebrala si rara respect pentru spiritul Constitutiei. Asadar, majoritatea judecatorilor constitutionali arunca o tara la gunoi pentru a scoate basma curata mafiotii politici dirijari de Voiculescu si Dragnea... Pe cand PROTESTE in fata CCR???
  • +8 (16 voturi)    
   Coloana vertebrala? (Miercuri, 28 februarie 2018, 20:23)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Geo7

   La Dorneanu, procuror ceausist si apropiat al criminalului Iliescu? PAi asta e si mama , si tata hotilor si mafiotilor. Un activist PCR=PSD de frunte care pue umarul din plin la distrugerea Justitiei in Rom\nia si instaurarea dictaturii JAFULUI dupa reteta Dracnea-Tariceanu-Hunor.
 • +4 (20 voturi)    
  daca credeti ca nu e o legatura (Miercuri, 28 februarie 2018, 18:55)

  Coco Whistle [utilizator]

  va inselati amarnic. problema e ca acum sint pe fata, la nivel de guvern, parlament, CCR. multi dintre astia ar trebui condamnati ptr inalta tradare in serviciile altor tari sau interese. sobolanilor nu le poti da decit foc.
  • -3 (19 voturi)    
   asa-asa, (Miercuri, 28 februarie 2018, 19:15)

   victor L [utilizator] i-a raspuns lui Coco Whistle

   dujmanii popolului.
   Parca esti un politruc din vremi apuse.
   Doar tu si alti citiva sinteti iubitori de neam si tara; ca doar e numai a voastra.
 • -6 (18 voturi)    
  CCR si tudorel (Miercuri, 28 februarie 2018, 19:36)

  cucuveauamov [utilizator]

  mai pot decapa noua securitate deghizata in luptatorii anticoruptie
  • +2 (4 voturi)    
   Nu te baza pe Tudorel pentru ca e (Joi, 1 martie 2018, 9:02)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   ocupat putintel. A dat fuga pan' la Panciu, pentru ca are altceva mai urgent de "decapat"...! Nu stie insa saracul ca nu s-a inventat inca solutia care sa-i ''albeasca "intreg trecutul...!
  • +2 (4 voturi)    
   de ce nu se "deghizeaza" dragnea (Joi, 1 martie 2018, 9:04)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   sau tot psdul in luptatori anticoruptie? pentru ca fura. dovedit. punct. cum ar urla toti la cedo daca ar fi avut inscrisuri false la dosar etc. dar ce vedem? La cedo castiga doar indivizi care dau in judecata statul pentru conditiile din puscarii. conditii foarte proaste da, dar tinute asa de STAT, care acum e controlat total de PSD. wait what? in rest nimeni nimic la cedo? docomentili false, agenturile deghizate. Nada. Deci hotii striga de agenturi deghizate etc, ca deobicei.
 • +9 (15 voturi)    
  Continua atacurile (Miercuri, 28 februarie 2018, 20:58)

  zanax [utilizator]

  impotriva legislatiei anticoruptie. CCR =PSD.
 • +10 (16 voturi)    
  ingenuncherea unei tari (Miercuri, 28 februarie 2018, 21:07)

  Muncitorul [utilizator]

  Asa faci praf o tara, pui niste vanduti in cea mai inalta structura din stat, le dai imunitate la orice rahat si apoi aia iti interpreteaza legile dupa cum canta cei care trag sforile. Normal ca e tradare nationala si ar trebui arestati de catre CSAT sau cine are competenta asta. De ce credeti ca le da parlamentul super imunitate?
 • +9 (15 voturi)    
  Inalta tradare!!! (Miercuri, 28 februarie 2018, 21:44)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Psd ccr guvern parlament toate infestate de un grup infractional organizat care lucreaza pentru rusia...Statul roman e subminat din interior...Cu acest ccr politizat nu mai e nevoie de oug13, modificarea legilor justitiei sau a codurillor penale, incet incet pun lupta anticoruptie pe butuci...Ataca SRI DNA procurori, golesc de continut functia de Presedinte, cea mai legitima aleasa de 6.5 milioane in detrimentul functiei numite de ministru al justitiei....Rusine...tradatorii Romaniei!!!
 • +8 (14 voturi)    
  CCR sprijină infractorii (Miercuri, 28 februarie 2018, 21:44)

  24alex24 [utilizator]

  Bravo CCR! Dorneanu & Co. sunt mână în mână cu infractorii.

  Hai V. Dorneanu, spune-ne cât iei mită ca să scoți basma curată toți infractorii, toți corupții și hoții din țara asta? Chiar nu mai ai pic de rușine, pic de bun simț? Nu te mai interesează de viitorul copiilor noștri? Așa jos ai căzut că ești în stare distrugi România ca să-ți fie ție postul cald și pensia babană? Rușine, sluga tâlharului și trădătorului de țară Dragnea!
 • -2 (14 voturi)    
  pare ciudat (Miercuri, 28 februarie 2018, 21:55)

  Marius_. [utilizator]

  oameni buni,

  nu sunt fan psd insa nici ce a facut ccr nu pare ciudat. eu vad asa situatia: avem legi strambe...cum a fost asta unde ccr a indreptat situatia astfel incat sa nu mai exista abuzuri. INSA partea proasta este ca vor scapa infractori din cauza acestei revizii. trebuie sa fim constienti ca nu putem sa multumim pe toata lumea insa justitia trebuie sa fie corecta cu toti ....vinovati sau nevinovati, altfel ce vom face daca chiar noi vom cadea prada unor legi strambe ? din pacate situatia in tara este proasta si nu vad o scapare
 • +4 (14 voturi)    
  CCR e un fel de viagra pentru PSD (Miercuri, 28 februarie 2018, 22:27)

  canavaro [utilizator]

  cand penalii PSD nu mai pot sa calareasca justitia, vine CCR si le da un imbold.
  • +3 (7 voturi)    
   Extrem de plastic ! (Joi, 1 martie 2018, 2:37)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui canavaro

   Totodata insa stabileste si pragul pt potenta-impotenta,

   PS. valabil erga omnes si ex nunc ! :)
 • -1 (5 voturi)    
  Cum vad eu (Joi, 1 martie 2018, 7:56)

  codrean [utilizator]

  Inregistrarile nu pot fi folosite ca probe in proces dar pot da o informatie utila parchetului care, pornind de aici, poate efectua investigatii si obtine alte probe. In consecinta, daca parchetele ar lucra bine n-ar fi cazul sa ne alarmam. Daca! Sunt puse la nitica treaba, nu chiar mura-n-gura.
 • +3 (7 voturi)    
  Interpretarea CCR .... (Joi, 1 martie 2018, 8:20)

  blackarrow [utilizator]

  mi se pare abuziva ! Nu inteleg cum de nu se ridica mai multi impotriva admiterii exceptiei astea de neconstitutionalitate .
  Pai , pornind de la sintagma " care vizeaza atingeri grave ale libertatii cetatenilor ..." care e drept ca nu se stie daca se refera la cetateni in particular sau ai unei colectivitati (aici are dreptate CCR ) se ajunge la concluzia ca mandatele pe siguranta nationala nu pot fi folosite pt. cauze penale de coruptie , sa zicem.
  E o fractura logica , aici mi se pare abuzul , punerea batistei pe tambal , asta inseamna FAVORIZAREA INFRACTORULUI -prin neconsiderarea unor probe , chiar daca sint obtinute prin MSN -mandat de sig. nationala .
  Pai ce spune CCR ? ca actele care restrang drepturile cetatenilor (interceptari telefonice , de ex. ) nu sint atentate la siguranta nationala , nu se circumscriu legii privind sig. nationala . ASA, SI ?! pai asa e , nu sant , si atunci de ce sa nu se foloseasca in continuare ?!
  Se invoca intr-un alt articol ca exista in jurisprudenta CEDO o decizie ca probele obtinute prin MSN nu pot fi folosite in alt dosar penal, chipurile respectand dreptul la viata privata ! Complet aiurea , sa nu deranjam infractorii ! Pai daca asa se gandeste si in UE , ce sa mai zicem ...
  • +4 (6 voturi)    
   Basescu a introdus lupta impotriva coruptiei (Joi, 1 martie 2018, 9:56)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui blackarrow

   in randul pericolelor care submineaza siguranta nationala a Romaniei !

   Iohannis a mentinut-o.

   PS. Acum insa "penalii" vor sa se debaraseze de acest obiectiv, astfel ca au inceput demolarea lui in mod profesionist, adica de la baza, desfintand conceptul juridic in numele unei asa zise "impredictibilitati".

   PS. Asta ma duce cu gandul la faptul ca pe parcurs planul lui Dragnea s-a modificat, in sensul ca a dobandit inca un scop : pe langa acela al "scaparii de pedeapsa" s-a adaugat si acela al "continuarii jafului in conditii de cat mai deplina impunitate".

   PPS Dragnea nu mai vrea sa actioneze extra legem ca pana acum asa ca a inceput operatiunea de modelare a legilor penale si procesual penale.
   • +2 (4 voturi)    
    A cotit-o dupa episodul 465, dupa ce (Joi, 1 martie 2018, 10:58)

    scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    a admirat mandrete de ghiul pe falanga piciorului stang al Preamaritului Suleyman...!
    Problema e ca, cu tot cu ghiul nu-i incape piciorul in espadrile si nici soseta rosie 3/4 nu i se muleaza prea bine...

    PS. Cand ai timp, viziteaza te rog si articolul cu ...Daddy+realitatea virtuala...

    Buona giornata...!
    • +1 (1 vot)    
     Am facut-o si ti-am raspuns la cateva commenturi ! (Joi, 1 martie 2018, 14:28)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

     Bine, acum nu stiu cate o sa le lase sa treaca HN fiindca am fost mai lax in limbaj !

     PS. Buna sa-ti fie ziua si tie !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by