Liviu Dragnea, a refuzat miercuri sa spuna clar daca el, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, sau Guvernul, va ataca la Curtea Constitutionala o eventuala decizie a presedintelui Klaus Iohannis de a refuza propunerea de revocare a lui Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA. "Sa ajungem in acea realitate, care deocamdata e virtuala, si vom vedea", a spus Dragnea la Parlament.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Reamintim ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat saptamana trecuta procedura de revocare din functie a sefei DNA. Marti, sectia de procurori a CSM a dat aviz negativ propunerii de revocare, dar avizul e consultativ. Decizia finala va fi luata de presedintele Klaus Iohannis, care a laudat astazi activitatea DNA si a declarat ca "suntem departe de o revocare".

Adrian Tutuianu, dar si alti lideri PSD si ALDE au declarat ca, daca Iohannis refuza cererea de revocare formulata de ministrul Justitiei, Guvernul sau sefii Parlamentului ar putea sesiza CCR privind existenta unui conflict de natura constitutionala. Liderii coalitiei PSD-ALDE care au evocat aceasta posibilitate sustin ca presedintele ar fi obligat practic de lege sa accepte propunerea ministrului Justitiei, ipoteza infirmata insa de mai multi juristi, printre care Cristi Danilet sau fostul sef CCR, Augustin Zegrean.